Kerthelység

2012. márc 29.

„Ovisuli” a Zimándyban

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Egy pedagógus munkája során nincs felemelőbb érzés, mint amikor olyan élménnyel gazdagíthatja egy gyermek életét, amely mosolyt csal az arcára akkor is, ha csak visszagondol rá.
Ezt érezzük mi, a Zimándy iskolában tanítók immáron harmadik éve az óvodások számára megrendezésre kerülő „Ovisuli” foglalkozássorozatunk kapcsán.

A program születésének elsődleges célja az volt, hogy az iskolába készülő gyermekek úgy induljanak útnak szeptember 1-jén, hogy a teremajtóban rájuk váró tanító néni már régi ismerősként nyújthassa feléjük a kezét.
Tudjuk, nem könnyű a választás, hiszen szülőként mindenki a legjobbat kívánja gyermekének, főként egy ilyen évekre szóló döntéssel kapcsolatban. Ki lesz az, akivel megoszthatja majd az örömeit, vagy éppen vigaszt nyújt a bánatosan induló reggeleken?
A foglalkozásokon megjelent több mint 80 gyermek (és az aktívan részt vevő szüleik) a bizonyíték, hogy nem csak mi érezzük fontosnak ezt a kapcsolatfelvételt. A törökbálinti családok felelősségteljesen kívánnak dönteni és szívesen kalandoznak gyermekeikkel együtt „Számországba”, táncolnak, énekelnek, vagy éppen kézműves feladatokban hagyják kiteljesedni csillogó szemmel figyelő gyermeküket.
Az önfeledt örömet adó élményeket mi sem bizonyítja jobban, mint a foglalkozásokon készült fotósorozatok, amelyek megtekinthetők az intézmény honlapján (www.zimandy.hu).
A mesés gyermeki világkép átváltoztat akár egy órán belül a számítógépterem kisegereivé, vagy egy kalózhajó matrózaivá, ha a megfelelő környezetet és támogatást biztosítjuk neki.
A mese és a nyitottság az új iránt mindenkiben ott lakik. Mi ezt szeretnénk előhívni minden kisgyerekből. Jövőre új kalandozókkal és új „Ovisulival”.

Villásiné Istók Beatrix



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!