Kerthelység

2012. márc 29.

Megújult csapattal a szebb tavaszért

Írta: admin Kategória: SPORT

A Törökbálinti TC NB III-as labdarúgócsapata nagy átalakuláson ment át tavaly nyáron. Az új koncepció szerint nagyrészt fiatalokra épült az együttes, amely az első három fordulóban elért két győzelem után mindössze két döntetlenre volt képes az ősszel. A télen ismét nagy volt a mozgás a fekete-fehérek öltözőjében – a változásokról és a tavaszi kilátásokról Sebők Vilmos vezetőedzővel beszélgettünk.
Szeptember közepéig úgy tűnt, az előző évadban ötvenszázalékos teljesítménnyel megszerzett hatodik hely az új bajnokságban sem tűnik elérhetetlennek. Győzelem otthon a Százhalombatta és a Budafok felett, s bár becsúszott egy vereség Soroksáron, Óbudán, a III. kerület TUE ellen döntetlent ért el a gárda – a rajt tehát jól sikerült. Ami ezután történt, arra viszont nem szívesen emlékeznek a törökbálinti szurkolók. Zsinórban hat vereség sorakozott a TTC neve mellett, majd a RAFC-cal szembeni hazai 1–1-et négy újabb vesztes meccs követte. Az így összegyűjtött nyolc ponttal, 12–37-es gólkülönbséggel az utolsóelőtti, 15. helyen zártak a fekete-fehérek; a már bennmaradást jelentő tizenharmadik pozíció hárompontnyira van tőlük.
– A rossz eredmények ellenére úgy éreztem, a fiúk mindent megtettek a jobb szereplés érdekében – mondta Sebők Vilmos (képünkön), a Törökbálint vezetőedzője. – Megfelelő volt az edzésmunkájuk, és a mérkőzéseken is odatették magukat – sajnos, ez csak ennyire volt elég. Az az igazság, hogy be kellett látnunk, az ellenfeleknél jobb futballisták léptek pályára, és nálunk senki sem akadt, aki egy kis pluszt tudott volna hozzátenni a játékhoz. Éppen ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a télen erősítünk, mert jelenleg az NB III-as tagság megőrzése a legfontosabb. Sikeres volt a „mentőakció”, és bátran mondhatom, hogy az őszi idényt el lehet felejteni, tavasszal egy egészen más TTC-t láthatnak a bálinti drukkerek.
Ami az új igazolásokat illeti, először a visszatérőkről kell szólni. Újból az Alsóerdősor utcában edz Bábik Tibor (képünkön), a középpályás hosszú éveken át szolgálta a Törökbálintot, legutóbb a megyei bajnokságban játszott. A szintén középpályás Lajer Gábor Ausztriából, a csatár Héray László pedig Dorogról (kölcsönben volt ott) jött vissza. A rutinos hátvéd, Filó Tamás éveket töltött az NB I-ben, a középpályás, de a védelemben is hasznosan játszó Kollár Zsolt az NB II-ben futballozott több szezonon át. A támadó Elmájer Tibor a Gázművektől érkezett, a bal oldalon bevethető, szlovén származású Bukovecz Jasmin pedig a Vasas második csapatától.
Bár az edzőmérkőzések eredménye nem annyira fontos, a mutatott játék már annál inkább. Sebők Vilmos mindkettővel elégedett lehetett, az átalakult bálinti együttes a felkészülési meccsek zömét tetszetős játékkal megnyerte. Ezeket Budaörsön és a XI. kerületi Sportmaxban, műfüves pályákon vívta a gárda, és a legyőzöttek között volt NB II-es csapat is.
Persze nem feledkeznek meg a fiatalokról sem Törökbálinton.
– A cél nem egyszerűen a bennmaradás, hanem a minél tovább történő előrelépés – magyarázta Sebők Vilmos. – De figyelünk a tehetséges bálinti srácokra is. Az U19-es együttesből többen is felkerültek az első csapat keretébe, és remélem, egyre többen követelnek majd maguknak helyet. A következő szezonban egyébként nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a bajnoki rendszer átalakítása miatt minden csoportból csak a csapatok egy része maradhat NB III-as.
Az első tavaszi fordulóban 2–2-es döntetlent ért el Százhalombattán a TTC.

M. S.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!