Kerthelység

2012. feb 28.

Bor-Bár a szekszárdi Vida Pincészettel

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kitűnő élményben lehetett része annak, aki ellátogatott a Munkácsy Mihály Művelődési Ház által „feltámasztott” eseményre, a Bor-Bárra.

A legutóbbi alkalommal a vendégek nemcsak kiváló borokat kóstolhattak, hanem egy igazán kiváló sommelier avatta be a borkedvelőket a borok világába, és mindehhez élő bárzongorista-koncert is járt. Hogy a borok kiválók voltak, az nemcsak a szerző véleménye, hanem azon szakembereké is, akik a borok készítőjét, a Szekszárdi Vida Pincészet tulajdonosát, Vida Pétert az év bortermelőjének választották. A borok élvezetéhez hozzájárult Szalai Gyula szakértő bemutatása és a jelenleg is zajló New York Cafe bárzongorista-verseny egyik versenyzőjének, Darvas Tamásnak a zongorajátéka.

Vida Péter

2011-ben Vida Péter szekszárdi borász kapta Az év bortermelője címet, a magyar borászok legrangosabb hazai kitüntetését. A díj a bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. A La Vida nevű borsorozata számos nemzetközi elismerést besöpört már, azonban mégis a Merlot és az Öregtőkék Kadarkája áll legközelebb a szívéhez. Az 58 éves Vida Péter a Debreceni Agrártudományi Egyetem főiskolai karán diplomázott. Dolgozott üzemgazdászként és szőlészeti ágazatvezetőként is az Aranyfürt Mezőgazdasági Szövetkezetnél. 1995-ben alapította meg saját vállalkozását, a Vida Családi Birtokot, amely mára a szekszárdi borvidék egyik legismertebb borgazdasága, ahol három gyermeke is kiveszi részét a munkából. A pincészet 10 hektáron gazdálkodik, maga a pince és a feldolgozó Szekszárdon, a város fölötti Bakta dűlőben található. Évente átlag 64 ezer palack bort állít elő.

Borai: Rosé, Kadarka, Cabernet Franc – Merlot barrique, Cuvée, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!