Kerthelység

2012. feb 28.

Ökofarsang

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Pontosan négykor már a főbejáratnál ácsorogtunk, ugyanis a 7. évfolyam szervezte idén az ökofarsangot. A többiek már a büfét és a ruhatárat készítették elő a bulira. A díszteremben ekkor még szinte senki sem volt, mindenki a folyosón szórakozott.

Ezután Zsuzsa néni kérésére átvettük a jelmezeinket. A jelmezverseny egyik feltétele volt, hogy valami újrahasznosított anyagnak kell lennie a maskarán. Elég ravasz megoldást találtunk. Odaláncoltuk magunkat szegény Ádámhoz, aki egy általunk barkácsolt gesztenyefát tartott. Ez furán hangzik ugye? Megmagyarázom. Osztályunk ezen a farsangon környezetvédő aktivistának öltözött be. Még egy „apáca” is velünk tartott, méghozzá Dalma személyében.

Minden versenyző bevonult a díszterembe. Hát volt ott minden! A porcicától kezdve a Pinokkión át az ökofocistákig. Miután mi is körbevonultunk, következett az eredményhirdetés. Ebben az évben már olyan sok csoport öltözött be, hogy az egyéni kategóriát külön kellett zsűrizni. Balázs bácsi figyelmet kért, hirtelen síri csend lett. Izgultam, mert a többi csapat jelmeze is fergeteges lett. Nem akartunk hinni a fülünknek, amikor kiderült, hogy mi nyertünk. Ujjongás közepette boldogan vonultunk ki a díjért, ami egy répatorta volt. Bár igazságosan elosztottuk, késő

bb mindenki átment a büfébe és „körülnéztünk”. Ökofarsang révén csupa egészséges étel volt a kínálatban (répa, paradicsom, gyümölcs, szörp).

Miután kiürítettük a büfét, következett a tánc. Ezután jött a minden évi farsangi meglepetés. Először az alsósok dzsesszbalettoztak, nagyon aranyosak voltak!  A végén nagyon megtapsolták őket.

Ezután matróznak öltözött tanárnők vették át a színpadot. Táncuk közben egy kalóz rontott a színpadra és a tömegbe „lőtt”. Ezt óriási tapsvihar követte, és visszaéljenezték a produkciót. Ezzel ismét nagy sikert arattak. Egy kis szabad tánc következett, de nem tartott sokáig az est másik fénypontja, a tombola miatt. Sok érdekes „öko” díjat lehetett nyerni, a fődíj pedig most is torta volt. Ezt a 68-as számú tombola tulajdonosa nyerte. Ettől kezdve a suli-buli végéig táncolni lehetett. Pontban fél nyolckor, egy ráadás zene után, a DJ-nk, Attila bácsi kikapcsolta a zenét és mindenki elindult hazafelé. A szervezőknek viszont még hátravolt a pakolás. Mivel összetartottunk, nagyon gyorsan végeztünk. Jó hétvégét kívántunk egymásnak és vígan beszéltük meg a nap eseményeit.

Gyenes Dóra, Magoss Matild, Szőke Enikő, Varga Patrícia
7.a osztályos tanulók

Fotók: Veszely István



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!