Kerthelység

2012. jan 31.

Körömlakk, de mégsem az…

Írta: admin Kategória: KIKAPCSOLÓ

Gyakorló édesanyaként, háziasszonyként hosszú évekig csak elérhetetlen álomnak tűnt, hogy a körmeim mindig ápoltak, hibátlanok legyenek. Hiszen ha véletlenül sikerült is szépen kilakkoznom egy-egy alkalomra, az első mosogatás után máris kezdett lepattogni. Pedig nincs lehangolóbb látvány egy kopott körömlakknál.

Megoldásként szóba jöhetett volna a műköröm, de valamiért mindig idegenkedtem ettől a mesterséges anyagtól, amit csak csiszolóval lehet eltávolítani. Mivel nincs időm nap mint nap fél órát manikűrözéssel tölteni, inkább lemondtam a dekoratív lakkozásról, és beértem egy kis átlátszó fedőfénnyel. Aztán a közelmúltban két barátnőm is ajánlotta, próbáljam ki a zselélakkot, ami pont olyan, mint a körömlakk, de mégsem az.
Németh Ági manikűrös, gyógypedikűrös mestert kerestem fel a kérésemmel, aki Törökbálinton a Kazinczy utca 76. szám alatt már évek óta foglalkozik vendégei kezeinek és lábainak szépítésével és gyógyításával. Első alkalommal francia zselélakkozást kértem. Szerelem volt első látásra. Azóta kipróbáltam már sok színt, a szolid testszíntől a pinken és az égővörösön keresztül a sötétbarnáig, és egyelőre nem tudok betelni vele.
A köröm előkészítése után a zselélakkot ugyanúgy ecsettel viszi fel a manikűrös a körömre, mint a sima körömlakkot. Alapozó, egy vagy két réteg színes lakk és fedőréteg kerül egymás fölé, amelyek UV-fény hatására szilárdulnak rugalmas vékony réteggé a körmön. Ez a dekoratív lakkozás legalább 14 napig díszíti a kezünket, amely mindig szép és ápolt lesz, akár nagytakarítást csináltunk, akár kertészkedtünk vagy zöldséget tisztítottunk a vasárnapi ebédhez. Két hét elteltével a felkent rétegek még az eredeti állapotban fénylenek a körmön, csak a körömágyaknál feltűnő „lenövés” miatt ajánlott két-, maximum háromhetente felkeresni a manikűrös szalont, ahol speciális oldószerrel 10 perc alatt leoldhatják a zselélakkot a körmökről. Ez éppen annyi idő, amennyi elég ahhoz, hogy az ember lánya kitalálja, milyen új színt is szeretne kipróbálni ez alkalommal.
Egy kezelés alig egy órát vesz igénybe, és a felhasznált anyagoktól függően már 2500 Ft-tól csináltathatunk magunknak szép ápolt körmöket két egész hétre. Igazi kényeztetés saját magunknak és meglepetés a férjeinknek és egyéb csatolt részeknek. Higgyék el, tapasztalatból beszélek. Próbálják ki bátran!

Bejelentkezés:
Némethné Ági • 06-30/260-20-93



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!