Kerthelység

2012. jan 24.

Nyílt nap a törökbálinti Tábitha Házban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Január 27-én 9–16 óráig megnyitja kapuit a pécsi Dóri és a törökbálinti Tábitha Ház. Ezen napon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a gyermekhospice mindennapjaiba.

Vannak családok, akiknek élete egyik napról a másikra feje tetejére fordul, amikor azzal szembesülnek, hogy szeretett gyermekük gyógyíthatatlan betegségben szenved, úgy érzik magukra maradtak, vagy nem tudják, mit tegyenek.
Vannak családok, akik hosszú évek óta küzdenek gyermekükért, félelmet és fáradtságot nem ismerve folyamatosan ápolják, gondozzák őket.A Szemem Fénye Alapítvány hosszú évek óta dolgozik azon, hogy segítsen ezeknek a családoknak. Ennek eredményeként tavaly nyár elején megnyitotta kapuit Magyarország első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház, majd ősszel követte a Tábitha Ház Törökbálinton. A gyermekhospice házakban történő gondozás célja nem csupán annyi, hogy a súlyosan beteg gyermekek utolsó napjaiban támogatást nyújtsunk, hanem, hogy lehetőséget biztosítsunk nekik arra, hogy nyugodt, vidám körülmények között, családias hangulatban emlékezetes perceket, napokat tölthessenek itt szüleikkel, testvéreikkel.
A Szemem Fénye Alapítvány évente egy alkalommal megnyitja a gyermekhospice házak kapuit a látogatók előtt, hogy megmutassák a gyermekek szobáit, a terápiás helyiségeket, és információt adjanak az ápoló team munkájáról.
Szeretettel várjuk a beteg gyermeküket gondozó családokat, egészségügyi dolgozókat, a sajtó munkatársait, valamint az alapítvány korábbi, illetve leendő támogatóit egyaránt.

Dóri Ház 7634 Pécs, Rácvárosi út 37. • T.: (72) 251-088 • giethkrisztina@szememfenye.hu
Tábitha Ház 2045 Törökbálint, Bartók Béla u. 21. • T.: (23) 332-106 • almasinereka@szememfenye.hu
További információ www.szememfenye.hu • T.: (72) 526-658



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!