Kerthelység

2011. dec 30.

„Helyi-érték”

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Jól indult a Munkácsy Mihály Művelődési Ház új, beszélgetős sorozata. A Helyi-érték elnevezésű program lényege, hogy a helyiekkel megismertesse Törökbálint város értékeit, legyen szó tárgyi értékekről vagy olyan helyi ismert vagy kevésbé ismert emberekről, akik valamilyen értéket képviselnek szakmájukban vagy civil életükben.

Az előreláthatóan kéthavonta jelentkező sorozat első beszélgetésén a sport volt a téma, és a meghívott vendégek Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő, Sebők Vilmos válogatott labdarúgó és Tóth István amatőr futó, a 2011-es Északi-sarki maraton győztese voltak. A dr. Solymosi Péter által moderált beszélgetésben többek között szóba kerültek az amatőr és a profi sport szépségei és buktatói, az ifjúság sportnevelése és a helyi viszonyok. A hallgatók megtudhatták, hogy miért nem tud elindulni Igaly Diána a londoni olimpián, fel tudja-e sorolni Sebők Vilmos a Ferencváros jelenlegi kezdőcsapatát, illetve hogy körbe tudta-e biciklizi Tóth István a Balatont.
A későbbiekben a szervezők beszámolója szerint olyan témák kapnak teret, mint zene, képzőművészet, orvostudomány, színház, de Törökbálint története is feldolgozásra kerül. A következő alkalom februárban lesz, de a téma és a meghívott vendégek még nem ismertek.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!