Kerthelység

2011. okt 30.

Törökbálinton járt a Hipernet kamion

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Budapesten és környékén augusztus óta érhető el a Hipernet, a Telenor 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító mobilinternet-szolgáltatása. Szeptembertől a cég országos roadshow keretében mutatja be a Hipernetet az érdeklődőknek.

A nagyszabású rendezvénysorozat céljából egy – a filmrajongók számára a Knight Rider sorozatból vagy a Terminátor 2. című filmből ismerős – klasszikus amerikai kamiont alakítottak át mobil bemutatóteremmé, hogy az érdeklődők személyesen is megtapasztalhassák, mire képes a modern, szupergyors mobilinternet.
Az országjáró kamion szeptember 21-én érkezett Törökbálintra, nem kis feltűnést keltve a Munkácsy Mihály utcában. A kamionban a vendégek a Hipernet-képes mobilkészülékek egész sorát próbálhatták ki, sőt a legbátrabbak egy 3D-s mozgó szimulátorban át is élhették a Hipernet sebességét: megtapasztalhatták, milyen érzés Besenyei Péter műrepülő világbajnok repülőjén „szántani” az eget. Emellett interaktív játékok, fényfestés, színes programok és ajándékok várták a látogatókat. Az eseményen – amelyen a város képviseletében Turai István polgármester és Elek Sándor alpolgármester vett részt – a Telenor vezérkara személyesen üdvözölte a látogatókat.  Christopher Laska vezérigazgató újságírói kérdésre elmondta: „Modern, nagy sebességű hálózatunkkal, új sebességalapú tarifacsomagjainkkal és kibővült eszközkínálatunkkal szeptembertől mindenki számára stabil, kompromisszumoktól mentes, minőségi internetelérést teszünk elérhetővé. A megnövelt letöltési sebességgel hálózatunk stabilabban fog működni, és nem csak a Hipernet-képes eszközökkel. Azok az ügyfeleink is, akik régi eszközeiket használják, pozitív minőségi változást fognak tapasztalni, hiszen folyamatos, kiváló minőségű internetélményben lesz részük.”
A hálózatfejlesztés keretében eddig 622 bázisállomáson történt meg az átállás, a fővárosban és környékén már teljes kapacitással működik az új szolgáltatás. Ezeken a területeken a pc-n, laptopon, netbookon vagy táblagépen internetezők az eddiginél háromszor-ötször gyorsabb internetkapcsolatot tapasztalhatnak. A fejlesztés nagy ütemben folytatódik, 2012 tavaszára várható az országos lefedettség.
A Hipernet kamion pedig száguld tovább, és a hálózatfejlesztési projekttel párhuzamosan az ország számos településén fog megfordulni a következő hónapokban.
H.Ö.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!