Kerthelység

2011. szept 30.

Az első adománybolt Magyarországon

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

CORA Karitász Pont

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Bánfi László, a CORA ingatlangazdálkodási igazgatója megállapodást írt alá, amelynek eredményeként idén áprilisban egy adománybolt nyílt a törökbálinti CORA-ban. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában elterjedt ez a forma, de Magyarországon ez az első ilyen kezdeményezés.
A törökbálinti és a fóti CORA lehetőséget adott a Katolikus Karitásznak és a Baptista Szervezetnek, hogy adományboltot hozzanak létre.
Az adománybolt céljai közt szerepel a rászorulók támogatása, segítségnyújtás katasztrófahelyzetben, önkéntesek fogadása, segélyakciók szervezése, szenvedélybeteg-segítés és tanácsadás (a hozzátartozóknak is), valamint adományok gyűjtése.
A megállapodás célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntességre és helyet biztosítson az adományok gyűjtésének és a szaktanácsadásnak.
Az adományboltban lehetőség van mindennap személyesen találkozni szakemberekkel, akik tanácsadást is végeznek, mód van a használt ruhák leadására, a játékok és élelmiszercsomagok gyűjtésére.
A CORA áruházak szociális érzékenységét jól mutatja, hogy minden áruházában nagy hangsúlyt helyeznek a szociális tevékenységekre (állandó véradást szerveznek a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, karácsony előtt jelentős élelmiszer- és játékgyűjtésbe kezdenek, az áruház bejáratainál lehetővé tették, hogy a Magyar Vöröskereszt által felállított konténerekbe az emberek elhozhassák a felajánlott ruháikat). Ezáltal is az adott közösség szerves tagjaként szeretnének részt venni az emberek mindennapi életében.
Az áruház régóta támogatja a Peter Cerny Alapítványt is, amely húsz éve foglalkozik koraszülöttek életének megmentésével. 2009-ben a törökbálinti áruház egy nagyobb akció keretében a Peter Cerny Alapítvány részére összegyűjtött 8,5 millió forintot egy koraszülött-mentőautóra. Egymillió forintot közvetlenül az áruház vásárlói adtak össze az Aprókat az apróknak akció során és a „zöld” szatyrok megvásárlásából származó hozzájárulásból, 7,5 millió forint pedig az áruház felajánlásából származik.
Mindenkit szeretettel várunk hétfőtől péntekig 10–18 óra között a törökbálinti CORA Karitász Pont adományboltjában!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!