Kerthelység

2011. júl 30.

III. Székelyudvarhelyi Városnapok

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2011-ben ismét meghívást kapott Törökbálint Város Önkormányzata a Székelyudvarhelyi Városnapokra, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg, idén június 1-je és 10-e között. Az esemény gazdag kínálattal várta a meghívottakat.

A városnapok keretében több olyan fontos rendezvényre került sor, mint amilyen Szilágyi Péter előadása volt a magyar bajusz történetéről, amelyet a Haáz Rezső Múzeum szervezett a Városi Könyvtárban. Ezt követően a Székelyföldi Filharmónia szervezésében kamarazenei hangversenyt tartottak a polgármesteri hivatal Szent István termében. A szerdai nap kedvezett a fociszerető közönségnek, mert a nap eseményeit a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Székelyudvarhelyi Sportért Alapítvány által szervezett Minifoci Kupa döntő zárta a városi minifocipályán. A zárónapon a művelődési ház nagytermében folytatódott a XIV. Mentésügyi Konferencia, amelynek a székely anyavárosban, Székelyudvarhelyen hagyománya van. Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a Föld napja alkalmából áprilisban meghirdette a Fogadj örökbe egy fát! elnevezésű programját. A program első mozzanataként több mint száz fát fogadtak örökbe az udvarhelyiek, magánszemélyek és cégek. Délután a városi parkban újabb átadási akcióra került sor – az elmúlt időszakban 107 fa talált tulajdonosra. Ezúttal testvérvárosi települések is fogadtak örökbe facsemetét.
A városi parkban a szemerkélő eső ellenére egy oklevelet vehettek át mindazok, akik fát fogadtak örökbe, az eseményt az Udvarhelyszék Fúvószenekar tette ünnepélyessé.
Az est fénypontját a Ghymes együttes Szikraszemű koncertje jelentette. Törökbálint Város delegáltjai a csíksomlyói búcsúban is részt vettek, amelynek áhítata örök emlék marad számukra.
Külön köszönet Bálint Attilának és Lukács Melindának, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala dolgozóinak a kedves fogadtatásért és programkíséretért.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!