Kerthelység

2011. júl 30.

Kórustalálkozó Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Lendvai Károly Férfikórus sok vidéki és külföldi vendégszereplésen képviselte már városunkat. A kórustalálkozókon barátságok szövődtek, és júniusban eljött az ünnepi nap a kórus életében, amikor Törökbálinton látták vendégül a helyi „dalosok” négy baráti kórus tagjait.

A Rátkai Hagyományőrző Népdalkör, a Nagytárkányi Tisza Énekcsport, a Budaörsi Piros Rózsa Népdalkör és a Csarodai Csaronda Népdalkör vendégeskedett városunkban. A nap színes programjában szerepelt városnézés, volt idő egy kis beszélgetésre is, de a lényeg, a nap fénypontja természetesen az esti koncert volt a Római Katolikus Plébánia Templomkertjében. A kórusok repertoárjaik legszebb darabjait hozták a törökbálinti koncertre, megörvendeztetve ezzel egymást és a hallgatóságot. Elsősorban népdalok csendültek fel, amelyeket a budaörsi kórussal érkező Kovács Zoltán jóvoltából tárogató hangja kísért. A kórusok ízelítőt adtak azokból a darabokból is, amelyekkel országos és nemzetközi szinten is jelentős eredményeket értek el, kiváló minősítéseket szereztek. Tekintettel a helyszínre, az egyházi zene is helyet kapott a koncert programjában.
Egy igazi „dalos” életében kevés nagyobb öröm van, mint együtt énekelni a barátokkal. Aki tagja volt valaha is bármilyen kórusnak, az tudja, mit jelent ez. Örömteli esemény volt ez a találkozó nemcsak a kórustagok, de a családjaik és minden zeneszerető törökbálinti számára.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!