Kerthelység

2011. júl 30.

50 éve ballagtunk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

1954-ben első osztályosok voltunk. A második félévben a falu iskolásai az egykori zárdában folytatták általános iskolai tanulmányaikat. Ma a Zimándy Ignác Általános Iskola működik a szépen felújított több mint százesztendős épületben.

8.a Palotás Józsefné o.f.

8.a Palotás Józsefné o.f.

2011. június 18-án délután vidám emberek gyülekeztek az épület bejáratánál. Mi, akik 50 éve, 1961-ben végeztük el az általános iskolát, azaz 50 éve ballagtunk el, évfolyam-találkozót szerveztünk.
Jó volt újra látni egykori társainkat. Volt, akit 50 éve nem láttunk. De a mozdulatokban, a mosolyokban előbukkantak a hajdani 14–15 éves diákok. Közel két órát töltöttünk az egykori alma máterben. Akik el tudtak jönni, elmondták mi történt velük, és mit tudnak azokról, akik nincsenek jelen.

A mai 8.a, a fiúk

A mai 8.a, a fiúk

Fájó szívvel emlékeztünk meg 14 elhunyt diáktársunkról.
Jó szívvel emlegettük egykori tanárainkat, akiktől tudást kaptunk, emberséget tanultunk. Őszintén vagyunk hálásak nekik, mert csodálatos emberek voltak. Sajnos már csak néhányan élnek az akkori tanárok közül. Az idén is elveszítettünk két tanárnőt, Dabóczy Mártonnét és Palotás Józsefnét. Értük és a többi, már az égi katedránál bennünket figyelő tanárainkért is szólt a beszédes csendben állók emlékező némasága.

8.b Rácz Gáborné o.f.

8.b Rácz Gáborné o.f.

Megnéztük egykori osztálytermeinket, jó volt látni az igényesen felújított és dekorált termeket, folyosókat, a gondozott udvarokat. Sokan leültek az asztalokhoz, mert emlékeztek egykori helyükre a tantermekben. Eszünkbe jutottak egykori élményeink: a felelések, a kísérletek, az olajos padló, a színházterem építése, a teadélutánok, az erdei kirándulások, a táborozások, a versenyek, a salakos udvar, a tornabemutatók, egyszóval minden, ami ehhez az épülethez kötött és köt bennünket.

A mai 8.b, a lányok

A mai 8.b, a lányok

A beszélgetést egy étteremben folytattuk, ahol jó volt együtt látni a vidám, jókedvű, újra diákként is gondolkodó egykori évfolyamtársakat.

Kóty Antalné–Heller Mária, 8.b

A mai 8.c, a vegyes

A mai 8.c, a vegyes

8.c Bélafalvi Vilma o.f.

8.c Bélafalvi Vilma o.f.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!