Kerthelység

2011. júl 30.

Folkbeats – Ahol a szívem dobban!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Közel 11 hónappal az első sorozat meghirdetése után, május 22-én Törökbálinton rendezték meg a Folkbeats Ahol a szívem dobban! autentikus népzenei és világzenei tehetségkutató döntőjét.

Az amerikai turné fődíjért zajló versenyen a következő eredmények születtek.
A világzenei kategóriát drámai csatában a nagyon erős műsort produkáló Meszecsinka nyerte, második lett a Holdudvar, harmadik helyen A Köztársaság Bandája végzett, a negyedik díjat pedig a Harmónia Garden kapta.
Autentikus népzenei kategóriában a zsűri megosztotta az első helyet a Guessous Mesi és a Magos Együttes között. A második helyezett a Berka Együttes lett, a harmadik díjat az Illangó kapta, míg a negyedik helyen a Tarsoly végzett. A Folkbeats különdíját világzenei kategóriában a Hypernomad Live Essence, népzenei kategóriában Török Tilla és Zenekara kapta.
A döntőt a Duna Televízió rögzítette és a nyár folyamán hat alkalommal vetítik le. A díjátadó gálára a Millenárison a Szomszédünnep keretében május 28-án került sor, ahol az első helyezettek koncertjei mellett további színes programok is várták az érdeklődőket.
Július 9–10-én a Folkbeats saját nyári rendezvényt indít Kaposvár mellett a Zselicben, Petörke-völgyben Zselic, ahol a szívem dobban! néven. A rendezvényről részletes információ a www.folkbeats.hu honlapon olvasható.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!