Kerthelység

2011. júl 30.

Korosztályos Európa-bajnokság

Írta: admin Kategória: SPORT

A TTC Yama Karate szakosztály ifjúsági versenyzőinek nemzetközi sikerei

(2011. május 21–22., Beek, Hollandia)
A korosztályos Európa-bajnokságot tíz éve hívta életre a JKA (Japan Karate Association) európai szervezete. A verseny évről évre népszerűbb a tagországok között, hiszen ez a viadal minden ország jelentős utánpótlásbázisának kiemelt, megmérettetési lehetőségét biztosítja.

Szövetségünk korosztályos válogatottjának felkészülése és a versenyre utazók kiválasztása az előző évekhez hasonlóan történt. A keretbe való bekerülés egyik alapfeltétele, hogy az Eb előtti versenyeken sikeresen szerepeljen a versenyző, s miután meghívást kap a keretedzésekre, ott munkájával, hozzáállásával bizonyítsa: helye van az utazók között.
A Magyar JKA Karate Szövetség korosztályos válogatottja idén májusban Hollandiában vett részt az Európa-bajnokságon. A viadalon 17 ország 500 versenyzővel képviseltette magát. Az utazókeretet kilenc TTC yamás versenyző is erősítette, s kiváló eredményekkel járultak hozzá a magyar csapat sikeres szerepléséhez. Felkészülésük a szokásos edzéseken és versenyeken kívül az utolsó héten napi két edzéssel egészült ki. Ezeknek az edzéseknek – amelyek rövid, de intenzív foglalkozások – a célja, hogy minél jobban rá tudjanak hangolódni a rájuk váró feladatra, az edzésen és a pihenésen kívül ne kelljen semmi mással foglalkozniuk, valamint hogy elvégezhessük az „utolsó technikai simításokat”.
A versenyt megelőző este 10 órakor indultunk útnak, hiszen egy hosszú, 15 órás buszút állt előttünk. A csapat egy, a sztráda melletti rendkívül kulturált, minden igényt kielégítő hotelban kapott helyet. A szobák elfoglalása után tartottunk egy rövid eligazítást, majd mindenki mehetett pihenni. Egy kontinensviadalon innentől kezdve szinte mindig ugyanaz a menetrend, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről: utolsó nap átmozgató edzés, esetleg egy rövid városnézés, a válogatott vezetésének regisztráció, bírói értekezlet, a szövetség képviselőjének kongresszus. A verseny kétnapos volt, szombaton az egyéni, vasárnap a csapatversenyszámokat rendezték meg. Sajnos több esetben a szervezők nem álltak a helyzet magaslatán, de a kialakult káoszhoz szinte mindenki alkalmazkodni tudott.
Ezúton is köszönöm a sok szülőnek, hogy kilátogattak Hollandiába, és biztatásukkal hozzásegítették csapatunkat a sikeres szerepléshez.

• A TTC Yama Karate Szakosztály
versenyzőinek eredményei
Európa-bajnoki címet nyertek:
Szentmiklósi-Tóth Luca – egyéni kata
Berta Emese – egyéni kumite
Schvarcz Kitti – csapat kata és csapat kumite
Csepeli Bence – csapat kumite
3. hely: Boros Dániel – egyéni kata és csapat kata
Berta Emese – csapatküzdelem
Szentmiklósi-Tóth Luca – csapat kata
4. hely: Bank Bálint – egyéni kata
Schvarcz Kitti – egyéni kata
6. hely: Mihályházi Péter – egyéni kata
5–8. hely: Berényi Levente és Csepeli Bence – egyéni kumite
(Magyarázat: kata = formagyakorlat, kumite = küzdelem)
Schvarcz Péter



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!