Kerthelység

2011. júl 30.

Bronzérmes lett a Törökbálinti FC

Írta: admin Kategória: SPORT

Hat év után tavaly nyáron került vissza a BLSZ-bajnokság másodosztályába a Törökbálinti FC labdarúgócsapata. A kék-fehéreknek újoncként nagy céljaik voltak, szerettek volna az évad végén ismét feljebb lépni. Az együttes végül a harmadik helyen végzett, de ezért is elismerés illeti a futballt hobbiként művelő lelkes társaságot.

Egy évvel ezelőtt volt némi mozgás a TFC öltözőjében. Ketten átigazoltak a nagyobbik bálinti klubhoz, a TTC-hez, mások abbahagyták a futballt, és voltak új fiúk is. A Hegedűs János edzette csapat célja nem titkoltan az volt, hogy megismétli az előző bajnokságban nyújtott produkciót, és újból szintet vált, vagyis kiharcolja a feljutást a BLSZ I. osztályba.
A törökbálintiak a másodosztályban az 1. csoportba kerültek, és egy idegenbeli győzelemmel kezdték az őszi idényt. Ezt követően hullámzó teljesítményt nyújtottak a kék-fehérek: értékes pontokat hullajtottak el náluk sokkal gyengébb csapatok ellen – például kikaptak a későbbi sereghajtó Margitszigettől –, ugyanakkor a hasonló játékerőt képviselők ellen (Chinoin, Vasútépítő Törekvés, Budakeszi) jól szerepeltek. A TFC szurkolói a 9. és a 12. forduló között örülhettek a legjobban, ekkor zsinórban négy győzelmet arattak kedvenceik, akik 23 ponttal harmadikként térhettek téli pihenőre.
A tavaszi szezon eleje nagyszerűen sikerült, a rajton elért döntetlen után háromszor nyertek a törökbálintiak. Remek játékkal idegenben győzték le az éllovas, az évad végén bajnoki címet szerző 1908 SZAC KSE együttesét (5–1 után 5–4-re), aztán váratlanul vereséget szenvedtek a másik kiesőtől, az MTK Hungária FC-től. Ezt két újabb „zakó” követte, és a TFC visszacsúszott az ötödik helyre. A bajnokság hajrájára viszont ismét magára talált a gárda, hat mérkőzésből ötöt megnyert. Ennek köszönhetően az utolsó, 26. fordulóban megelőzte a Vasútépítő Törekvést, és felkapaszkodott a dobogóra. Érdekesség, hogy noha az idén több pontot gyűjtött a TFC (25), mint tavaly ősszel, a tavaszi tabellán csak negyedik lett.
– Szerettünk volna feljutni az első osztályba, de olyan meccseken mondtunk csődöt, amelyeket meg kellett volna nyernünk – mondta Horváth Sándor, a Törökbálinti FC elnöke. – A védelemben több alapemberünk is hosszabb sérüléssel bajlódott. Az is gondot okozott, hogy a játékosok munkahelyi elfoglaltsága miatt nem mindig tudtunk teljes létszámban edzeni, illetve a legerősebb összeállításban pályára lépni a mérkőzéseken. Mindent összevetve a harmadik hely megfelel a realitásoknak.
Az iparűzésiadó-törvény változása egész Törökbálintot sújtja, így a TFC-t is. Az önkormányzat továbbra is támogatja a csapatot, de emiatt a korábbinál jelentősen szerényebb mértékben. A kieső összeg pótlása érdekében a klub az idén megemelte a tagdíjakat, és próbált szponzorokat keresni. Ami pedig a jövőt illeti, a kisebbik bálinti egyesület bízik abban, hogy az új adótörvény nekik is segítséget jelent majd.
A keretben némi változás bizonyára most is lesz, akárcsak a bajnoki csoportbeosztásban. A TFC célja a következő évadban újfent az első hely, annál is inkább, mert a BLSZ jövőre átszervezi a bajnokságokat. Az első osztály egy csoportos lesz, és 2013-ban sokkal nehezebbé válik a feljutás.
– A Törökbálinti TC-val hagyományosan jó a kapcsolatunk, és ennek jegyében bővült az edzői stábunk – magyarázta Horváth Sándor. – Hegedűs János munkáját Gáznár Tibor segíti, aki a TTC utánpótlásánál is dolgozik. Bízunk benne, hogy a két szakember jövő tavaszra bajnokcsapatot farag a TFC-ből.

M. S.

Tags: ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!