Kerthelység

2011. jún 30.

Bau-Haus Kft.

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Június 10-én sajtótájékoztató keretében mutatta be a Kinizsi utca–Óvoda utca sarkán lévő új, törökbálinti ipari csarnokát a Bau-Haus Kft. A rendezvény után Keszler András ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Mit kell tudnunk a cégről, mikor alakult és mivel foglalkozik?
A cég 1996-ban alakult családi vállalkozásként, de igazából 1999-ben kezdtünk el komolyan dolgozni, amikor Ausztriából hazatért fiam ötletére szerkezetépítő cégek felé kezdtünk termékeket értékesíteni. Az értékesítés a legegyszerűbb műanyag és rostbeton távolságtartókkal kezdődött, de a partnerek igényei szerint folyamatosan növeltük kínálatunkat, aminek hatására vállalkozásunk is növekedett. Elsősorban forgalmazással foglalkozunk, de egy ideje már egyes termékek konfekcionálását és gyártását is végezzük. Partnereink között tudjuk a legnagyobb kivitelező cégeket, például a Strabagot vagy a Kész Kft.-t. A Bau-Haus Kft. nagyon szépen fejlődött 2009-ig, amíg be nem következett a gazdasági válság, ami az építőipart és minket is komolyan érintett, és negatív hatásai sajnos ma is fennállnak.
Mi a története ennek az új épületnek?
Mi már korábban is Törökbálinton béreltünk telephelyet, mivel a település adottságai, az autópályák közelsége igen optimális, hiszen hozzánk és tőlünk napi szinten járnak kamionok. Exportálunk Romániába, Ausztriába, Szlovákiába és Hollandiába is. Mikor még jobban ment a cégnek, akkor a nyereséget nem költöttük el, fejlesztési tartalékot képeztünk, és ennek köszönhetően jutottunk el oda, hogy bele mertünk fogni egy új, saját telephely megépítésébe. Az persze hozzátartozik a történethez, hogy az eredeti tervben a csarnok mellé egy irodaház is épült volna, de a válság miatt a külön irodaházról lemondtunk és ezt a csarnok épületében oldottuk meg.
Ha jól tudom, pályázati pénzt is nyertek a megvalósításhoz.
Igen, egy európai uniós úgynevezett telephely-fejlesztési pályázaton nyertünk 35 százalékos vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást. Ez azt jelenti, hogy a teljes építési költséget saját finanszírozásban kell biztosítanunk, és a pályázati pénzhez csak jóval később, az elszámolás után jutunk hozzá.
Van valamilyen más kapcsolatuk is a településhez, vagy csak a könnyű megközelítés vonzotta önöket ide?
Ezelőtt semmilyen kötődésünk nem volt a településhez. Az első Törökbálinton bérelt raktárunk mellett a jó megközelítés és a kedvező bérleti feltételek szóltak. Azóta már vannak törökbálinti, illetve a környéken élő dolgozóink, ezáltal is nőtt kötődésünk a városhoz.
Pontosan milyen munka zajlik majd a csarnokban?
Itt lesz a raktárunk, az irodáink jelentős része és lesz egy műhelyünk is, ahol bizonyos produktív feladatokat, például lemezbevonatolásokat, menetvágásokat, betonszerkezet-építési kiegészítő elemek konfekcionálását korszerűbb körülmények között tudjuk elvégezni, partnereinket magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!