Kerthelység

2011. máj 31.

Hirtelenül

Írta: admin Kategória: Margóra

Bizonyos dolgok néha úgy történnek meg, hogy sem előmozgás, esetleg rejtjelezés nem sejteti bekövetkezésüket. Ilyen értelemben tehát némiképp cáfolható az a megállapítás, miszerint az (okos) ember életében minden teljesen rendezett és szabályos, mondhatni egyenletes ütemben, kiszámíthatóan zajlik.


Nemrég elektronikus küldeményt kaptam egy régi kollegámtól, kis közvetítői segítséggel ugyan, hiszen számára kideríthetetlen volt (az amúgy nyilvános) email-címem. Vagy nem volt fontos, nem akart a keresgéléssel bíbelődni, vagy a közvetítő személye lehetett érdekesebb. A küldemény, egyébként, Bolgár György írását tartalmazta, amely (a pornográfiában is jártas, balliberális géniusz stílusában) a jelenleg védett fajok esetleges vadászhatóvá tételével, s Orbán Viktorral foglalkozott.
Én most nem nagyon mennék bele abba, hogy miből milyen csúf következtetéseket lehetne levonni. Inkább egy régi enciklopédista (Voltaire) szavaival summáznám az ügyet: nem értek vele egyet, de mindhalálig védelmezni fogom azt a jogát, hogy szabadon elmondhassa véleményét.
Viszont Barack Obama amerikai elnök népszerűsége – váratlanul – kilenc százalékkal nőtt. Lemészároltatta Oszama bin Ladent és néhány családtagját. Nosza, a tőzsdeindex is hasítani kezdett felfelé. Csupa jó hír. Bár az még mindig nem bizonyított, hogy az al-Kaida élő terrorszervezet, hogy valóban bin Laden (volt?) a vezetője. A nagy igazságosztásban pedig végképp alig kérdezik, hogy az e században kirobbant háborúkért felelős ország vajon miért nem fogta el, hallgatta ki, bizonyította be bűnösségét?
Hipp-hopp, itthon pedig meglódultak az orvosok. Elszakadt a cérna. Sose bántak az egészségüggyel (és az oktatással) jobban, a kormányok mindig is tolták az átfogó és igencsak szükséges reformokat. Most pedig tessék: külföldre csábulnak doktoraink, ápolóink csapatostól. Gy. Ferenc katasztrofális országlása idején kirakatpereket fontolgattak ellenük, lejáratták őket. Nem volt tiltakozás, nem volt nagy mozgás.
Lassan telnek az egyetemi évek, borzasztó sok pénzbe kerülnek (szülőnek, országnak), s lám, egy pillanat alatt elviharzik innen ez az érték.
Is.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!