Kerthelység

2011. máj 31.

Tervek és tettek az Alsóerdősor utcában

Írta: admin Kategória: SPORT

Az új vezetés és elnökség új lendületet hozott a Törökbálinti Torna Club labdarúgó-szakosztályának életébe. Mint Zima Flóriántól, az új elnöktől megtudtuk, rengeteg olyan ötlet van mind az elnökségben, mind a focistákban, amelyek egy része már meg is valósult, másik része pedig a remények szerint meg fog valósulni.

Egyik legfontosabb változás az utánpótlást érinti, hiszen májusban aláírták a TTC és a Budapesti Honvéd közötti együttműködési szerződést, amelynek lényege, hogy a TTC utánpótlás-koncepcióját a Honvéd utánpótlás-koncepciója alapján dolgozzák ki. Ezzel a törökbálinti utánpótlás az egyik legmagasabb szintű lesz a régióban, hiszen hasonló kooperáció jelenleg egyik környékbeli csapatnál sincs. Az együttműködésnek több pozitív hozadéka lesz: egyrészt a helyi edzők bepillantást nyerhetnek a budapesti csapatok edzéseibe, így a helyi gyerekeknek is át tudják adni azt a profi szemléletet, amit a fővárosi csapat képvisel, de a Honvéd edzői is tartanak bemutató edzéseket a bálintiaknak. Másrészt a remények szerint a szellemi támogatás mellett tárgyi támogatással is fogja tudni támogatni csapatunkat a Honvéd. Azzal, hogy Törökbálinton megvalósul egy ilyen profi utánpótlás-koncepció, a fiataloknak később sokkal könnyebb lesz akár egy magasabban jegyzett csapathoz igazolniuk. Hogy minél több gyereknek legyen esélye a csapatban játszani, a labdarúgó-szakosztály május 18-án utánpótlás-toborzót tartanak, amelyre általános iskolásokat várnak. Az alsó tagozatosak a Labdarúgó Akadémiára, a felső tagozatosak a TTC-be nyerhetnek felvételt. Aki esetleg lemarad a toborzóról, de szeretne a törökbálinti focicsapatban játszani, a későbbiekben is jelentkezhet Lipők András edzőnél a 06-30-99-14-328-as telefonszámon.
De mit ér egy jó csapat, ha nincsenek fiatal, lelkes szurkolók? E problémát orvosolandó a klub megállapodott a két törökbálinti iskola vezetőségével, hogy a helyi iskolások a labdarúgó-szakosztály összes hazai mérkőzését ingyenesen látogathatják.
A TTC fiataljai egyébként igen aktívak voltak az elmúlt hónapokban, hiszen talán országosan egyedülálló módon a labdarúgó-szakosztályon belül az ifjúsági labdarúgókból megalakult az ifjúsági vezetőség, amely kimondottan az utánpótláscsapatok kérdéseivel foglalkozik majd.  És hogy ne csak a fejekben legyen rend, a csapat ifistái részt vettek a Kerekdomb Egyesület által szervezett legutóbbi erdőtakarításon is. És ha már a rendezettségnél tartunk: a vezetőség úgy döntött, hogy megszépíti a klubházzal szembeni oldalon található – egyelőre csupasz – zsalukő sort, mégpedig úgy, hogy graffiti-pályázatot írnak ki fiatalok számára, akik közül a legjobbak a saját művükkel díszíthetik a felületet. Természetesen az anyagokat és eszközöket a szakosztály biztosítja. (A pályázatról bővebb felvilágosítás Zima Flóriántól kapható a 06-30-96-64-758-as telefonszámon.)
Érdekesség a klub történetében, hogy fennállása során a csapatnak sosem volt sem indulója, sem kabalaállata. Előbbi kérdés már megoldódott, hiszen a Back to Black zenekarnak köszönhetően elkészült a csapat indulója, a kabalaállaton még gondolkodik a vezetőség.  Az induló nyilvános bemutatója a május 8-ai Dorog elleni mérkőzésen volt, a mérkőzés vendége Bebe, a Back to Black zenekar énekese volt, illetve meccs előtt egy mazsorett csoport is szórakoztatta a vendégeket.
Már a Zima Flóriánnal készített korábbi interjúban is megírtuk, hogy a szakosztály szeretné visszakapni a klubház felső szintjét, hisz a csapattagoknak nincsen megfelelő helyük, ahol beszélgethetnek, és igazi klubéletet élhetnek. A felnőtt csapatnak is fontos az összetartás, de a fiataloknál még fontosabb, hiszen itt igazi barátságok szövődhetnek, illetve a fiatalok addig sem csavarognak, amíg a klubházban vannak.
Utolsóként még arról is beszámolt Zima Flórián, hogy szeretné újra felvenni a kapcsolatot Süssen focicsapatával, hiszen régen hagyomány volt, hogy az ifisták évente egyszer megmérkőztek egymással, egyik évben Süssenben, a másik évben itthon. Ez a hagyomány egy idő óta megszakadt, jó lenne, ha a jövőben újra fel lehetne eleveníteni.

N.G.

Tags: ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!