Kerthelység

2011. máj 24.

LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATOS JÓTANÁCSOK

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint területén 2011. májusában lomtalanítás lesz. A korábbi évek tapasztalatai alapján ezen időszakokban megnövekszik a járulékos bűncselekmények száma a területen.

Ezek lehetnek besurranások, betöréses-lopások, fémlopások.

Arra kérem a tisztelt lakosokat, hogy tartsák be az alább felsorolt tanácsaimat, figyeljenek oda jobban környezetükre a lomtalanítás időszakában.

A lomtalanítás nem egy teljes hétig tart, hanem előre meghatározott ütemezésben kerül végrehajtásra, ezek az időpontok az alábbiak:

- 2011. május 23-án (hétfőn) Újtelep Kazinczy F. u. az M7 hídig

- 2011. május 24-én kedden Annahegy, Szabadság tér, Szegfű u., Nyár u. Árpád u., Tükörhegy u., Lehár u., Kossuth L. u., Mátyás király u., Téglagyár u., Márga u., Vasút u., Őrház u., Walla J. tér, Forrás u., Sváb tér, Géza Fejedelem u.

- 2011. május 25-én (szerdán) Tükörhegy, Rudák-telep.

- 2011. május 26-án (csütörtökön) MÁV –telep, Kazinczy F u. az M7 hídtól kifelé.

- 2011. május 27-én (pénteken) Szent István u., - Kinizsi u., - Károlyi M. u., - Damjanich J. u. – Kinizsi u., - Báthory u., - Kazinczy u.- Apponyi u. – Árnyas u. – Meredek u. – Ifjúság u. Tömb.

- 2011. május 28 és 29-én (szombat – vasárnap) Pistály alsó ill. felső, Szabadházihegy, Idamajor, Malom dűlő, Virág tanya, Margaréta u. és Mandula u. sarka Bunth-oldal.

A www.torokbalint.hu web oldalon részletesebben kerül kifejtésre az ütemezés és az elszállításra kerülő lomok fajtái.

Javasoljuk:

- a lomokat a begyűjtés napja előtti napon rakja ki;

- a kertben szem előtt ne hagyjon olyan eszközöket, tárgyakat, amelyek a lomtalanításra érkező turkálók, gyűjtögetők érdeklődését felkelti (fém hulladékok, értékesebb tárgyak, műszaki cikkek, nyitvahagyott ajtók-ablakok…);

- ha a szomszédjai jóval előbb kirakják a lomokat azzal az egész utca közbiztonságát befolyásolják (próbálják megbeszélni egymással és segítenek egymásnak a kihelyezésben);

- a más számára hasznos holmikat rakják külön a haszontalantól, ezzel csökkenthető az az idő, ameddig a gyűjtögetők a helyszínen tartózkodnak;

- figyeljenek oda, hogy más területről az önök háza elé ne hordjanak lomokat, mert ez is az önök biztonságát befolyásolja;

- a házuk, vagy más háza előtt ülő „lomis-ok” kifigyelhetik az önök életritmusát, pl.: mikor tartózkodnak otthon, mikor mennek el otthonról, zárjájk-e az ingatlant… . Ebben az időszakban fokozottabban járjanak el vagyonuk megóvásában;

- Ha a „lomis-okkal” kapcsolatban gyanúja merül fel, jegyezze fel, a gépjármű rendszámát, a személy nevét, ruházatát. Ha azt tapasztalja, hogy az ingatlanra bemásznak hívja a rendőrséget a 107-es rendőrségi telefonszámot, kövesse a rendőrségi ügyeletes tanácsait!

A Törökbálinti Rendőrőrs állománya ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a lomtalanítással kapcsolatban a terület közbiztonságára. Ezért fokozott figyelemmel járőrözünk, ellenőrizzük a területet. Munkánkat segíti a Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület akikkel a kapcsolattartásunk közvetlen.

A rendőrség segélyhívó számai: a 107; és a 112 (díjmentesen hívható).A Budaörsi Rendőrkapitányság hívószáma (0-24 óráig): 06-23/505-400.A Törökbálinti Rendőrőrs hívószáma (08-16 óráig): 06-23/335-037.
A Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület telefonszáma: 06-2045-00-510.

(Törökbálinti Rendőrőrs 2011. 05. 20.)



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!