Kerthelység

2008. szept 21.

Hadik Gyula-kiállítás

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

2008. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén nyitotta meg Luzsicza Árpád grafikus a Törökbálinton élő és alkotó Hadik Gyula szobraiból és rajzaiból álló kiállítást a Munkácsy Mihály Művelődési Ház kiállítótermében.

Hadik Gyula, mint azt a kiállításon is megtapasztalhatjuk, igen sokszínű művész. Arról, hogy a szobrász életet lehel kőbe, fémbe, fába, nemcsak a kiállításon győződhetünk meg, hiszen Törökbálint közterein több alkotása található az idős művésznek.
Gyula bácsi szobrait régóta ismerjük, de a törökbálinti közönség talán először találkozhatott grafikáival, amelyek érdekessége, hogy „festővászonnak” csomagolópapírt, régi plakátok hátlapját, de még cementes zsákot is felhasznált a mester, ami külön ízt ad az önmagában is szép alkotásoknak.

A kiállítás tisztelgés Gyula bácsi egész életműve előtt, bár ahogy Gvadrián Ferenctől, a kiállítás berendezőjétől megtudtuk, több szobrot és képet nem sikerült kiállítani, ehhez a kiállítóterem kicsinek bizonyult. A kiállítás kapcsán egy füzetecske is megjelent a művész tiszteletére, amely ízelítőt ad Hadik Gyula életéből és munkásságából. A kiállítás szeptember végéig látható a művelődési ház első emeleti kiállítótermében.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!