Kerthelység

2008. szept 21.

Rendeletalkotás, határozathozatal és díjak odaítélése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ülést tartott a képviselő-testület

A képviselő-testület szeptember 4-ei rendes ülése kis késéssel kezdődött, mert várni kellett azoknak a képviselőknek a megjelenésére, akik a jogi és ügyrendi bizottság rendkívüli ülésén vettek részt. Dr. Győrfi László, a JÜB elnöke azért javasolta ezt, a testületi ülést megelőző nem szokványos találkozót, hogy a külsős bizottsági tagok is felkészülhessenek az Árpád utcai nem önkormányzati beruházásban megvalósuló sport- és szabadidő-létesítmény versenyeztetésére összeállított előterjesztés anyagából. Turai István polgármester a tárgyalásra kiadott napirend javaslatok közül hat levételét és hét előterjesztés napirendre kerülését javasolta.

A zárt ülési napirendekkel együtt 60 előterjesztés, tájékoztató, kérelem és beszámoló került a testület elé. A rendeletalkotásokat követően a képviselő-testület támogatási kérelmekről, a helyi egészségügyi és szociális gondoskodás aktuális kérdéseiről, intézményfejlesztésekről, beruházásokról, ingatlanügyekről, sürgősségi indítványokról, önálló képviselői indítványokról, interpellációkról, tájékoztatókról, beszámolókról, zárt ülésen pedig a Virágos Törökbálintért díjazottjairól, a díszpolgári cím odaítéléséről és a Pest megyei díjakra felterjesztett személyekről döntött. Az előterjesztések során a testületi tagok hozzászólásaikkal tovább pontosították, kiegészítették a leírtakat.

Közterületek elnevezése
A képviselő-testület
1. a „kivetett közterület” művelődési ágú ingatlanok közül
– a Törökbálint 2055 és 2076 hrsz.-ú területet Árpád köznek,
– a Törökbálint 2062/2 és 2246 hrsz.-ú területet Kossuth köznek nevezi el;
2. a Baross utca–Bartók Béla utca–Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében lévő teret Gelmár Mihályról, a Bartók Béla utca–Nyár utca találkozása mellett fekvő emlékparkot Zeiss Ferencről nevezi el;
3. kifejezi a szándékát arra vonatkozóan, hogy Bogár Istvánról a város régi településrészén a személyéhez méltó közterületet nevezzen el. Ehhez javaslatot kér a polgármestertől a decemberi ülésre.
[324/2008. (IX. 4.) ÖK]

A Virágos Törökbálintért díj odaítélése
A képviselő-testület 2008-ban a Virágos Törökbálintért díjat a következő ingatlanok tulajdonosainak ítéli oda:
Kőér u. 1. – Felberné Gazdag Judit Aranka
Felsővár u. 64. – Szűcs Sándor
Ady E. u. 46/B – Szabó Józsefné
Jászai M. u. 7. – Molnár Sándor Imre
Napsugár u. 12. – Nagy Árpád Ferenc
Köztársaság tér 29. – Szeles István
[349/2008. (IX. 4.) ÖK]

Néhány napirendi javaslatot alapos átdolgozás után a soron következő (október 9-ei) testületi ülésen újratárgyalnak: a 22/2003. (IV. 6.) számú rendelet módosítását a 3. számú háziorvosi körzet kialakításáról; pályázat kiírását a 3. számú gyermek-háziorvosi körzet működtetéséhez szükséges orvosi rendelő berendezése és felszerelése pénzügyi fedezetének biztosítására. Szintén az októberi ülésen határoznak a zajvédelemről szóló rendelettervezetről, a további szelektív hulladékgyűjtő kialakításáról a Tükörhegyen; a Köles-dűlői négycsoportos óvoda és háromcsoportos bölcsőde megvalósításáról (ráépítés engedélyezéséről az önkormányzat telkére, a földhasználati jogról, együttműködési megállapodásról, közoktatási megállapodásról, koncepciótervről); Gáldi György önálló képviselői indítványáról az M0-s gyorsforgalmi út bővítésével kapcsolatban felmerülő önkormányzati feladatokról; a település erős- és gyengeáramú légvezeték-felülvizsgálatáról és a kialakításra javasolt földkábeles rendszerekről.

Egészségügyi határozatok
– Mammográfiai szűréshez pénzügyi fedezet biztosítása [312/2008. (IX. 4.) ÖK] – az ingyenes mammográfiai vizsgálat továbbra is biztosítva van.
– HPV elleni védőoltáshoz pénzügyi fedezet biztosítása [313/2008. (IX. 4.) ÖK] – a 2009. évi költségvetésben 4,5 millió forint biztosítása a HPV elleni védőoltás lebonyolításához szükséges oltóanyag beszerzésére. Térítésmentes oltás biztosítása az 1995-ben és 1994-ben született törökbálinti leány korosztály számára.

A novemberi ülésre kéri a képviselői-testület az Anna-hegyi önkormányzati tulajdonú telkekre vonatkozó koncepciótervezet bemutatását.
Várhatóan szeptember 15-én a képviselő-testület által átruházott hatáskörben eljárva a városfejlesztési és környezetvédelmi, a pénzügyi-gazdasági és a jogi és ügyrendi bizottság együttes ülésen tárgyalja a Bálint Márton Általános és Középiskola tagiskola-ajánlati felhívását partner kiválasztására, a közvilágítás korszerűsítésére készített megvalósíthatósági tanulmányt és az Arany János utca és a Nyár utca útburkolat-felújításához a fedezetkérésről szóló előterjesztést.

Javaslat Pest megyei díjakra
A képviselő-testület a Pest megyei díjakra a következő javaslatot teszi:
– Nyáry Pál Díj: Sóky Gabriella nyugdíjas köztisztviselő
– Közművelődési díj: Czukor Györgyné, a Volf György Könyvtár vezetője
– Szegényekért és Elesettekért Díj: Bolla Julianna
– Pest Megye Művészetéért Díj: Első kör Alkotócsoport
– Arany János Pedagógia Díj: Varga Anna pedagógus
[351/2008. (IX. 4.) ÖK]



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!