Kerthelység

2011. feb 28.

Filter – Szalagavató

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Szombat délután rendezték meg a Bálint Márton Általános és Középiskola végzőseinek szalagavató bálját iskolánkban. A tornacsarnokot Hajdú Márta és a diákok csodálatos bálteremmé varázsolták erre a délutánra.

Dr. Német István igazgató megnyitó beszéde után következett a végzős diákok avatása és a két osztályfőnök beszéde. Szomju László, a 13. a osztályfőnöke Victor Weisskopf gondolatát választotta mottónak: „Két oszlop tartja az emberi létet: a segítőkész részvét és a tudás. A segítőkészség tudás nélkül tehetetlen, a tudás részvét nélkül embertelen.” A két jelentős esemény, a szalagavató és az érettségi a felnőtté válás beavatási szertartásai a mai társadalomban. Gunther Szilvia, a 13. b osztályfőnöke arról beszélt a diákoknak, hogy a felnőtté válás ennek ellenére nem köthető egyetlen pillanathoz, hanem észrevétlenül lopódzik be életünkbe, és azt kívánta, hogy diákjai élvezzék a felnőtt lét szabadságát, de merjék vállalni annak felelősségét is.
Az ünnepélyes szalagtűzés után következtek a vidám táncok: a 13. a country tánca után a 13. b kánkánja, majd a lányok tánca. Ezután a tanárok adtak meglepetés műsort: diákoknak öltözve énekeltek a végzősöknek. Balla Nándor dalai és Halmai Barbara táncbemutatója után megnézhettük az osztályvideókat, majd következett a bál elmaradhatatlan és talán legszebb része, a keringő.
Mindannyiunk számára felejthetetlen és csodálatos délután volt.

Fotók: Medve Zoltán Dániel



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!