Kerthelység

2008. szept 21.

Hangulatos nyárbúcsúztatás a Budafok Big Banddel

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| KULTÚRA

És akkor jöttek a 60-as évek…

A nyár utolsó péntek estéjét sokféleképpen eltöltheti az ember. Vannak, akik még egy hosszú hétvégére elutaztak a Balatonhoz. Biztosan sokan keresgéltek valami jó filmet a tévében, családi körben. Mindenesetre azok sem jártak rosszul, akik – hozzánk hasonlóan – a Munkácsy Mihály Művelődési Ház nyárbúcsúztató koncertjét választották, és egy szórakoztató, tartalmas estét töltöttek Malek Andreával és a Budafok Big Banddel.

Malek Andreát nem kell bemutatnunk. Kellemes hangját sok musical előadáson élvezhettük (A muzsika hangjai, Macskák, Chicago). A Budafok Big Banddel azonban most találkoztam először, és mondhatom, igen élvezetes találkozás volt! A zenekar 1994-ben alakult a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékeiből. Az alapító tagok gyakorlatilag máig az együttesben játszanak, de azóta több, a szakmában elismert profi zenész is csatlakozott hozzájuk. 2003-ban a Magyar Jazz Szövetség A kategóriás aranydiplomáját is megszerezték.
A műsor rövid áttekintést adott a szving egyes korszakaiból, elsősorban a 60-as évek dalai csendültek fel. A zenekarvezető vidám konferanszai rövid idő alatt kellemes hangulatot teremtettek. A zenekar amellett hogy igazán profi módon adta elő a számokat, sok vidámságot, játékot vitt az előadásba, amitől aztán az egész produkció nagyon szórakoztatóvá vált. Igazi kikapcsolódás volt!
Az sem utolsó szempont, hogy a koncert a művelődési ház nyári rendezvénysorozatának részeként teljesen ingyenes volt. Jó, hogy nem kell messzire mennünk egy tartalmas szórakozásért. Ráadásul Malek Andreával együtt a közönség hölgytagjai is elámulhattak azon, hogyan jön össze ennyi jó pasi egyetlen zenekarban! Az ígérték, ha hívják őket, szívesen jönnek újra. Reméljük, lesz még szerencsénk hozzájuk!

Ny.E.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!