Kerthelység

2008. szept 21.

Egészségnap az MMMH-ban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Jön a baba! Attól a pillanattól kezdve, hogy egy édesanyában tudatosul, hogy szíve alatt hordozza a kis jövevényt, az élete nagyon megváltozik. Várandósnak lenni csodálatos érzés, de bizony a nagy öröm mellett rengeteg izgalommal és aggodalommal is jár.

Különösen igaz ez akkor, ha a család az első kisbabát várja. Ilyenkor nyújthat nagy segítséget a saját édesanyánk, egy tapasztalt barátnő vagy a védőnő, és nagy szükség van a jó tanácsokra a kicsi megszületését követő első hónapokban is.
A törökbálinti kismamáknak szerencsére nem kellett messzire menniük, hogy gyarapíthassák ismereteiket, megismerhessék a legújabb babagondozó segédeszközöket, és egy jót beszélgethessenek. A törökbálinti védőnői szolgálat szervezésében szeptember 2-án Egészségnapot tartottak a MMMH-ban. Apropóját az Anyatej Világnapja szolgáltatta, melynek hivatalos időpontja minden évben augusztus 1-je. A rendezvényt 9 órakor nyitották meg a „nagy” ovisok a műsorukkal. Ezután dr. Pállné Sándor Edina védőnő előadását hallgathatták meg az érdeklők A szoptatás hosszú távú előnyeiről, majd Homeopátia a szoptatás alatt címmel dr. Nagy Mátyás homeopátiás orvos beszélt a várandósság, a szoptatás és a kisgyermekkor időszakában gyakran felmerülő egészségügyi problémák alternatív kezelési lehetőségeiről.
Ha valaki elfáradt, felfrissülhetett Zsigmond Ildikó zenés Ringató foglalkozásán vagy kipróbálhatta a különböző segédeszközöket. Nekem, és ahogy megfigyeltem a babáknak is, a Nandu hordozókendő tetszett a legjobban. Kellett egy kis idő, amíg az anyukák megtanulták, hogyan kell magukra kötni, de a babákon már néhány perc elteltével látszott, mennyire élvezik a mama közelségét, a ringatózást, a biztonságot… 11 órára a művelődési ház aulája erősen emlékeztetett a Brendon áruház babakocsi részlegére. Volt kézműves játszóház Szinkulics Ágival a nagy tesóknak, és lehetőség nyílt ingyenes testsúly-, vérnyomás- és vércukorszintmérésre is.
Kissné Gubicza Ilona védőnőtől megtudtuk, hogy  tbvedonok.extra.hu címen megnyílt a védőnői szolgálat honapja, ahol hasznos információkat találhatnak az érdeklődők.

Ny.E.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!