Kerthelység

2011. jan 31.

Év eleji bérletakció a DNS Sportközpontban

Írta: admin Kategória: SPORT

Bejgli, kocsonya, töltött pulyka, malacsült párolt káposztával, lencsefőzelék… Huhh! Gondolom, így az ünnepek után velem együtt sokak hátán végig fut a hideg e felsorolás hallatán. A farmerek dereka január elején furcsán szűknek bizonyul. Hiába volt aránylag hosszú a téli szünet, fáradtnak és nehézkesnek érezzük magunkat.


Ráadásul az új évnek szinte mindannyian valamilyen fogadalommal futunk neki. Van, aki a dohányzásról szeretne leszokni, mások elhatározzák, hogy egészségesebben fognak étkezni, leadnak jó néhány kilót. Ezért aztán a január sokaknál a fogyókúrák hónapja. Mielőtt azonban valamilyen drasztikus, hetekig tartó önsanyargatásnak vetnénk alá magunkat, ajánlatos végiggondolni, hogyan lássunk hozzá a dologhoz. Hiszen a rövid idő alatt jelentős súlycsökkenést ígérő kúrák, ha időlegesen eredményesnek tűnnek is, a gyorsan leadott kilókat sokszor sajnos még gyorsabban szedjük vissza. Általános tapasztalat, hogy a maradandó, tartós súlycsökkenés eléréséhez először a fejünkben kell rendet tenni. Hiába éheztetjük magunkat két hétig, ha utána visszatérünk a kúrát megelőző helytelen táplálkozási szokásainkhoz. Először tehát gondoljuk át, mi az, amiről az egészségünk, a jó közérzetünk és nem utolsósorban a csinos alakunk kedvéért hajlandók vagyunk lemondani. Először csak kisebb, könnyebben elérhető célokat tűzzünk ki magunk elé. Alakítsuk át az étrendünket. Naponta legalább egyszer együnk egy kis nyers gyümölcsöt vagy zöldséget. Ha nincs gusztusunk magában elrágcsálni egy almát vagy sárgarépát, készítsünk gyümölcssalátát. Észre sem vesszük, és még egy kivit meg egy egész ananászt is megeszik a család egy pillanat alatt, pedig külön-külön sokszor napokig ott állnak a gyümölcsök érintetlenül a gyümölcskosárban. Egy kis csíkokra felvágott zöldségsnack tejfölös fokhagymás mártogatóval, sokkal hívogatóbb lehet, mint valami olajos sült krumpli, és az elkészítése csak néhány perc. Napi öt kávé helyett kettő, vagy két tábla csoki helyett egy-két kocka is elég lehet. Persze nehéz megállni, hogy ne együk meg az egészet, ehhez erős elhatározás kell, de nem lehetetlen megállni. Sokat segít például, ha a maradék csokit nem hagyjuk szem előtt, valamint ha egyszerűen nem vesszük meg a boltban azokat a dolgokat, amiről le akarunk szokni.
Az egészséges étkezés mellett a másik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk az egészségünkért, az a mozgás, a sport. Már az is sokat segíthet, ha mondjuk, kicsit jobban kilépünk, mint ahogy kényelmes lenne, amikor reggel a buszmegálló felé igyekszünk. Hetente két-három nagyobb séta kissé erőltetett ütemben szintén nagyon hasznos lehet.
Aki pedig valóban hatékonyan, és eredményesen akar edzetté, és egészségessé válni, annak érdemes felkeresnie egy fitneszközpontot, ahol szakszerű segítséget kaphat ahhoz, hogy az edzésbe fektetett energia a leggazdaságosabban megtérüljön. A diósdi DNS Sportközpontban minden feltétel adott ehhez. Felkészült szakemberek, professzionális felszerelések, gépek, és a különböző mozgásformák széles kínálata vár mindenkit, aki edződni és szépülni szeretne. A DNS-ben gondoltak azokra, akik az új évet az egészségesebb életvitelnek szeretnék szentelni. Év eleji bérletakciójukkal gondoskodnak arról, hogy a pénztárcánknak ne kelljen velünk együtt karcsúsodnia. Az akció február 8-áig érvényes. Ekkor ünnepli ugyanis a DNS Sport- és Szabadidőközpont első születésnapját. Ezen a napon különleges akciókkal és meglepetésekkel várják a vendégeket. További részletért keressék fel a www.dnssport.hu honlapot! Lássanak csak neki! Az idén biztosan sikerülni fog!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!