Kerthelység

2010. dec 30.

A halál csendje

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Dr. Solymosi Péter háziorvos már bemutatkozott néhány oldaláról, most fotókiállításra hívta meg a törökbálinti lakosokat november 6-án a Falumúzeumba.

A halál csendje című kiállítás „saját szubjektívén keresztül” láttatja az elmúlást a kereszténység jelképeivel, érdekes nézőpontokból, a fény különös játékával készült fotókon. A kiállítást László Tünde és Bohn István plébános nyitotta meg, ifj. Rothauszky György énekelt, zongorán kísért: Németh Ferenc.
Dr. Solymosi Péter: ”Régóta töltöm a szabadidőmet fényképezéssel. Útjaim során gyakran találom magam temetőkben, ahol mindig nyugodtnak érzem magam, miközben hagyom, hogy átjárjon a hely szelleme. Ilyenkor megpróbálom átadni magam a hangulatnak, majd csak ez után kezdek fotózni. A jelen témába illő képeimet nagy szeretettel és cím nélkül adom át önnek, kedves érdeklődő. Nem szeretném irányítani a képek befogadásában…  Csak egyetlen kapaszkodót nyújtok. Jézus Krisztus az önként vállalt kereszthalál, az igazi lemondás pillanatában ezt mondta: Uram, kezedbe ajánlom lelkemet.”



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!