Kerthelység

2010. dec 30.

Bemutatkozott a Fekete Sas Könyvkiadó

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hangulatos rendezvény keretében mutatkozott be Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Házban a budapesti illetőségű Fekete Sas Könyvkiadó. Az esemény szervezője Vokány Erika és Vokány Attila, házigazdája Hajdu Ferenc volt.

A kiadót 1990-ben alapította Fazakas István kiadói szerkesztő. A könyvkiadó elsősorban szépirodalmi, társadalomtudományi, néprajzi, művelődés- és kultúrtörténeti műveket jelentet meg, s gondozásukban lát napvilágot Füst Milán életműve. Náluk jelennek meg a fiatalabbak körében népszerű Öregbetűs Könyvek, valamint egy friss irodalomtörténeti sorozat, a Szó-Köz. Mindezek mellett kortárs írók és költők műveit is gyakorta az olvasóközönség elé tárják.
A kiadói bemutatkozás – a Bálint Márton iskola gimnazista diákjainak köszönhetően – műsorral is kedveskedett az érdeklődőknek, dallamos gitármuzsikával, felolvasással fűszerezve. Részletek hangzottak el többek között Füst Milán: A feleségem története, Gál László: Csak a szépre…, Kóka Rozália: Hadikfalvi betlehemes és Hajdu Ferenc: Ugri című művéből.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!