Kerthelység

2010. dec 30.

Különleges olasz desszertek

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Tavaly szeptemberben nyílt a város központjában, a posta mellett a Tiramisu Cukrászda és Olasz Fagyizó, amely azóta sok visszajáró vendéggel gazdagodott. Hogy miért esett a választás Törökbálintra, erről kérdeztük az üzlet tulajdonosát, Dottore Salvatorét.

– Munkám kapcsán közel húsz évvel ezelőtt jöttem először Magyarországra, mivel egy multinacionális élelmiszer-ipari cég kereskedelmi és marketingterületének vezetésével bíztak meg. Nagyon megtetszett az ország, hiszen az emberek mentalitása közel áll az olasz emberekéhez, és úgy döntöttem, maradok. Már öt éve foglalkozom olasz cukrásztermékek gyártásával és forgalmazásával, és mivel családommal Törökbálinton élünk, ezért logikusnak tűnt, hogy a nagykereskedői tevékenység mellett itt nyissam meg első üzletünket.
– Olasz cukrászda lévén csak olasz édességek kaphatók, vagy szélesebb kínálattal rendelkeztek?
– Természetesen megtalálhatók az olasz különlegességek, mint a profiterol vagy a szicíliai cannoli és még 20 féle olasz torta, de kínálatunkat inkább nemzetközinek mondanám. Hiszen vannak hagyományos, magyar torták is, mint a Dobos torta vagy az Eszterházy, de az aktuális trendet is folyamatosan követjük a brownie-k, sajttorták és gyümölcsös, könnyű finomságok széles választékával. És persze nemcsak édes, hanem sós sütemények, pogácsák is vannak.
– Ha jól tudom, cukorbetegek, fogyókúrázók számára diabetikus édességeket is kínáltok?
– Az üzlet nyitása után sokan kerestek nálunk diabetikus süteményeket, ma már van, aki kifejezetten ezért jön hozzánk, akár a szomszédos településekről is.
– Ünnepi alkalmakra is készítetek tortákat?
– Persze, nagyon sok születésnapi tortát, formatortát készítünk, egyedi díszítéssel, óvodákba akár ki is szállítjuk, de esküvői tortákat is rendeltek nálunk, főleg nyáron.
– A sok finomság közül neked melyik a kedvenced?
– Az én kedvencem lett a vendégek körében is legnépszerűbb torta, a Torta della Nonna, a narancsos csokoládétorta, amely a mediterrán gyümölcs frissességét ötvözi a krémes csokoládé ízével.
– Ahányszor betérek az üzletbe, mindig találok valami újdonságot.
– Igen, legutóbb kialakítottuk az üzletben a pékáru sarkot, ahol a frissen, helyben sült termékek mellett a hagyományos péksüteményeket és kenyereket is megvásárolhatják a vendégeink. Az új kínálathoz új nyitva tartással is igazodtunk, hétvégén is nyitva vagyunk este hatig, így nálunk vasárnap délután is van friss kenyér, hétköznap pedig már fél hétkor nyitunk.
– A karácsonyi készülődésben mivel segítitek a háziasszonyokat?
– A meglévő kínálatunk mellett igazi dió- és máktöltelékes bejglivel és habkarikával várjuk vendégeinket.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!