Kerthelység

2010. dec 30.

Filter: Iskolahét 2010

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Az idei iskolahetet november 8-a és 12-e között rendezte a suli. Hétfő reggel bizakodva néztem ki az ablakon, remélve, hogy aznap is elkerül minket az eső. Az ég kegyes volt hozzánk, csak fél kettő körül kezdett el esni, addigra pedig nagyjából befejeződött a csapatépítő program a Tóparkban. Sok színes és gondolkodtató feladattal lepett meg minket a tanári kar.Az eső ugyan nem esett, de a szél hidegen fújt egész nap, a meleg tea azonban kicsit kárpótolt minket. Idén is az osztályok séfjei gondoskodtak a meleg ebédről: paprikás krumplit kellett főzniük.


A keddi napon a sportversenyeké volt a főszerep, ahogy eddig minden évben. A 9–10. évfolyam röplabdában és kosárlabdában mérhette össze tudását, míg a 11–13. évfolyamok röplabdában, floorballban, kosárlabdában és fociban tehették meg ezt. A nap végén a hagyományos tanár–diák kosármérkőzésen is bárki részt vehetett. Nagyon sok diák maradt ott a mérkőzésre, és tanárokból sem volt hiány, de a meccs idén is döntetlenre sikeredett. J
A hét többi napjához képest a szerdai nap csendesebb mederben folyt. Napközben tanítás volt, majd a nap végén megkaptuk a másnapi műsor alaptörténetét, ezt kellett befejeznünk, és közben néhány feladatnak eleget téve előadnunk.
Csütörtök reggel minden osztály kapott időt, hogy elpróbálhassa a megalkotott műsort, majd közösen átsétáltunk a művelődési házba. Az előadások nagyon ötletesek és humorosak voltak, ahhoz képest, hogy mindenkinek egyetlen napja volt felkészülni. A rockzenekartól kezdve a detektívnyomozáson, az alvilággal üzletelő popsztárokon és bútorgyáros gyereken át a milliókat nyerő öregasszonyig minden volt. Az előadások megtekintése után az osztályok által elkészített videókat nézhettük meg, amelyeket – előzetes feladatként – szintén csütörtökre kellett elkészíteni. A diákság puskázási trükkjeit kellett megörökíteni az Egy tanár gondolatai dolgozatírás közben című novella alapján. Filmkészítés először szerepelt az iskolahét feladatai között, de mégis remek videókat láthattunk, amelyek rengeteg munkáról tanúskodtak.
Péntekre már csak a kiállítások és az azokhoz kapcsolódó videók voltak hátra. Az osztályoknak egy, a környéken élő híres emberrel kellett találkozniuk és interjút készíteniük, majd erről az élményről mesélni, beszámolni a középiskolának. Sportolókkal, művészekkel, tudós professzorokkal, zenészekkel készült videókat láthattunk, hallhattunk.
A napot és az iskolahetet az aulában rendezett buli zárta, amelyre sok résztvevőt vártak, hiszen rögtön kihirdették az elmúlt hét eredményét.
A számítások részben beváltak, a diákság nagyobb része megjelent az esti eredményhirdetésen.
Az iskolahetet végül a 11. B osztály nyerte meg, második a 10. A lett, a bronzérmes pedig a 13. A.
Ezúton is gratulálok mindenkinek, aki örömmel vett részt a programokon és hozzásegítette osztályát a szép sikerekhez. Remélem, jövőre is ilyen szép és vidám élményekkel teli hetünk lesz.

K.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!