Kerthelység

2010. okt 31.

Barangoló – Új egyiptomi úti célok az Anubis kínálatában

Írta: admin Kategória: KIKAPCSOLÓ

Soma Bay
Hurghadától mindössze 40-50 km-re található Soma Bay. Ezen a területen egyre-másra nőnek ki a klub jellegű szállodák a homokból, népszerűségét a jó minőségű, új építésű szállodák jelentik, de Hurghada közelsége is vonzza az idelátogatókat. Soma Bay jó választás a csendes, nyugodt kikapcsolódást kedvelőknek.

Az itt épülő szállodák számos lehetőséget kínálnak az aktív kikapcsolódásra is, a kedvező széljárásának köszönhetően számos kite- és szörfbázis működik itt. A parttól itt kicsit távolabb jó merülő és snorkeling helyek várnak felfedezésre, és számos halfajjal találkozhatnak a víz szerelmesei.

Marsa Alam
Újdonságként jelenik meg a téli szezonban az egyiptomi üdülőhelyek közül Marsa Alam és környéke. Ez a település néhány éve még álmos kis halászfalu volt, mára egyre keresettebb üdülőhellyé nőtte ki magát, ennek ellenére még nagyon kedvező árfekvésű szállodákat foglalhatnak itt. 2001-ben nyitotta meg nemzetközi repülőterét, így az idejutás is egyre könnyebbé válik, családosok, búvárok, idősebbek és szörfösök számára. Marsa Alam a búvárok Mekkája, partjaihoz közel számos gyönyörű korallzátony található, első rangú merülő helyekkel. Talán az egyik legkeresettebb a Samadai zátony, ahol nem kell nagyon szerencsésnek lenni ahhoz, hogy együtt ússzanak a delfinekkel, hiszen ezt a helyet a „delfinek hazájának” is mondják. A szerencsésebbek találkozhatnak dugonggal is, ezzel a manapság ritka, a tengeritehenek rendjéhez tartozó kedves állattal. A tenger hőmérséklete egész évben 22 fok vagy afeletti, így télen is alkalmas fürdésre, merülésre. A parttól pár méterre szörfösök és kite-sok veszik birtokba a vizet és hajtják uralmuk alá a szelet, kihasználva Marsa Alam kedvező széljárását. A tengerpartot pálmafák szegélyezik, a sétányról a tenger türkizkék színeiben gyönyörködhet az idelátogató. A szálláshelyek kínálata is egyre bővül, az egyszerűbb szállodától az újonnan épült nagyon jó minőségű szállodáig mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelőt.

Dahab
Dahab – arabul aranyat jelent – a 70-es évek körül még egy kis pici halászfalu volt a Sínai-félszigeten, de ezekben az években kezdték felfedezni a falut és a környéket az olcsóbb helyeket kereső hátizsákos turisták. Egyre nőtt a hely népszerűsége a búvárok körében is, valamint azok körében, akik a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező helyeket keresik. A hely hátterében a csodálatos hegyek magasodnak, szemben a hegyvonulattal a korallokkal tarkított part, a kék szín megannyi árnyalatával és a fantasztikus élővilággal igazi „arannyá” varázsolja a helyet. Innen pár kilométerre található az úgynevezett Blue Hole, vagyis Kék Lyuk, ez a kb. 120 méter mély, leginkább tölcsérre hasonlító mélyedés, amelyben 54 méteren van egy átjáró. Egyelőre nem bizonyított, de minden valószínűség szerint egy aszteroida becsapódása okozhatta. Ez a hely a búvárok egyik kedvenc helye a környéken. Dahabban megtalálható a múlt és a jelen, hangulatos régi városrésze körül szállodák, éttermek és szórakozóhelyek épültek, így mindenki számára kellemes pihenést nyújt.

Taba
Taba egy kis város és nyugodt üdülőhely az Aqabai-öböl partján, amely egyben határátkelő a szomszédos Izraelbe. Az itt épült szállodák teraszairól csodálatos kilátás nyílik az öbölre. A hely kiváló kiindulási pont a szomszédos országokba szervezett kirándulásokhoz. Innen könnyen felfedezhetők Izrael és Jordánia történelmi és bibliai nevezetességei: Jeruzsálem, Betlehem és Petra vagy éppen a természet legszebb csodái, mint Wadi Rum és a Holt-tenger.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!