Kerthelység

2010. szept 30.

Kezdődnek a bajnokságok

Írta: admin Kategória: SPORT

Augusztus 3-án elkezdték a következő bajnokságra való felkészülést az ELITE Basket Törökbálint kosárlabdázói. A napi két edzéssel járó alapozás sosem könnyű, de sportolóink – Molnár Tamás edző vezetésével – becsülettel és remek hozzáállással végzik a futó, szökdelő, erősítő, nyújtó és labdás feladatokat.

Megszokott, hogy nyáron gőzerővel zajlik a következő évi játékoskeret kialakítása. Nos, felnőtt csapatunk tekintetében kijelenthetjük: erősödtünk és ígéretes kerettel vághatunk neki a küzdelmeknek.
A 24 csapatos 2009/2010-es NB I/B bajnokságot a 15. helyen befejező keretből ketten távoztak, Lakits András és Mo­ravcsik Áron.
Meghatározó játékosaink többsége viszont maradt, így a csapatot erősítik továbbra is a következők:
Baross Kristóf center
(22 éves/208 cm magas)
Hegedűs Attila erőcsatár (23 éves/196 cm)
Nedelcu Gergő erőcsatár (19 éves/203 cm), aki Törökbálinton a Bálint Mártonban érettségizett
Czakó Tamás bedobó (19 éves/199 cm)
Bíró Péter bedobó (19 éves/186 cm)
Spiriev Olivér irányító (19 éves/190 cm)
Laczka István (25 éves/186 cm),
aki Törökbálinton lakik

Az érkezők:
Kollár Balázs 2007-ben és 2008-ban már játszott az ELITE-ben. A 28 éves, 182 cm magas, kitűnően dobó hátvéd az elmúlt két idényben Pápán játszott. Rutinjára mind a pályán, mind azon kívül is nagy szüksége van a csapatnak.
A 22 éves Szenteleki László a Budafok-Csepel legeredményesebb játékosa volt az elmúlt szezonban. A 2-es, 3-as poszton bevethető, erős felépítésű, 192 cm magas játékos a védekezésben is hatékony.
A 23 esztendős Bihari Máté az Újbuda TC-ből (MAFC) igazolt Törökbálintra. A 3-as, 4-es poszton szereplő 195 cm magas sportoló példamutató hozzáállásával, szorgalmával, erejével és jelentős kosárlabdás tapasztalatával komoly erősítést jelenthet.
Sokat várunk a center Lázár Krisztiántól is. A Kőbányai Darazsakban nevelkedett 206 cm magas, 23 éves sportoló az előző szezonban a Pápa együttesét erősítette, előtte egy évig az NB I/A csoportjában szerepelt.
A Vasas junior csapatából érkezett a 18 éves, 197 cm magas Merza Domonkos. A tehetséges bedobó már sokszor szerepelt az U–20-as csapatunkban, és most a felnőtt keret tagja lett.
A 20 esztendős, 203 cm magas center, Kárpáti Zsolt a Budafok-Csepel együtteséből érkezett.
Egy újabb saját nevelésű játékosunk került „szemtelenül” fiatalon a felnőtt keretbe, a 15 éves(!), kadet válogatott, már most 197 cm magas Fülöp Botond, aki az Euroleasing Vasas-ELITE Basket kadet korosztályú csapatát is erősíti.
Több, korábban az ELITE-ben kosárlabdázó fiatal játékos érkezett Törökbálintra a Vasas junior csapatából: Kovács Balázs, Finy Marcell, Hajnis Bálint, Szatmári Bendegúz, Parkánszki Soma. Számukra kitűnő lehetőséget nyújthat az U–20-as bajnokság.

A várható erőviszonyokról
Nagy szükség volt az igazolásokra, mert az NB I/B-ben már eddig is jobbnak tartott Nyugati csoport még tovább erősödött! Bár az NB I/A-ba a Szeged (Kelet) jutott föl, a következő öt csapatból négy a Nyugati csoportból került ki!
A Bonyhád, a Veszprém, a Nagykanizsa és a Sopron is négy közé akar kerülni, és ennek megfelelően is invesztáltak a játékosok igazolásakor. A Pápa sem tétlenkedett, rutinos játékosokat szerződtettek. A Kozármisleny az A csoportos Pécs fiókcsapata. Az NB I/B-be most feljutott Győr erős csapatot szeretne kialakítani.
A tavaly csak bukdácsoló Fehérvár KC-nál kialakult egy bombaerős keret, miután a támogatók jóvoltából tízmilliókat fektettek játékosok összeverbuválására. Papíron legyőzhetetlennek tűnnek, feltett szándékuk, hogy felkerüljenek az NB I/A-csoportjába. A zuhanyhíradó szerint elképzelhető, hogy a Fradival fuzionálnak.
A többieket sem szabad lebecsülni, a TF-Hegyvidék is erősített, és átkerült Nyugatra az Újbuda TC-MAFC csapata is. Sőt a szerencsével az NB I/B-s indulási jogát megtartható, korábban élcsapatnak számító Sárvár sem akar megint sereghajtó lenni.
Izgalmasnak ígérkezik tehát a szezon, és nagy szükség lesz a szurkolók biztatására!
Reméljük, hogy az ELITE Basket Törökbálint csapatával egyre komolyabban kell számolnia minden ellenfelünknek. Ezért dolgoznak keményen a sportolók és a vezetők is!

Felkészülési mérkőzések
Lapzártáig három felkészülési mérkőzést játszott csapatunk. Egerben az NB I/B Keleti csoportjának egyik élcsapata ellen a győzelmet nem sikerült megszerezni, de csak az utolsó percekben kerekedett felül a hazai csapat.
EKF-Eger-HÉSZ–ELITE Basket Törökbálint: 95–82
Ezután az előző bajnokságban 9. helyen végzett Bp. Honvéd volt az ellenfél Törökbálinton. A végig szoros derbin egy utolsó pillanatban dobott kosárral a Honvéd nyert egyetlen pont különbséggel.
ELITE Basket Törökbálint–Bp. Honvéd:     99–100
Újfent az Eger következett, ezúttal Törökbálinton. Egy izgalmas, szoros mérkőzésen a záró játékrész ezúttal a mieinknek sikerült jobban és sikerült megnyerni a találkozót.
ELITE Basket Törökbálint–EKF-Eger-HÉSZ:    74–71
Az NB I/B osztályú felnőtt és U–20-as hazai bajnoki mérkőzések programja az alapszakaszban:
A mérkőzések helyszíne: Törökbálint, Köztársaság tér, a Bálint Márton iskola sportcsarnoka
A hazai mérkőzéseken a belépés ingyenes!
Szurkoljon ön is a helyszínen Törökbálint NB I/B-s kosárlabdacsapatának!
Az NB I/B-s mérkőzések 16.30-kor, az U–20-as találkozók 18.30-kor kezdődnek
X. 9. szombat: ELITE Basket Törökbálint–Ceragem Kozármisleny SE
X. 17. vasárnap: ELITE Basket Törökbálint–Kanizsa KK DKG-EAST
X. 23. szombat: ELITE Basket Törökbálint–Győr-Szol Széchenyi Egyetem
XI. 7. vasárnap: ELITE Basket Törökbálint–B-BETON Bonyhádi KSE (17, illetve 19 óra)
XII. 12. vasárnap: ELITE Basket Törökbálint–TF-Hegyvidék
XII. 19. vasárnap: ELITE Basket Törökbálint–Pápai KC
2011. I. 8. szombat: ELITE Basket Törökbálint–FKSZC-Sárvár
I. 29. szombat: ELITE Basket Törökbálint–Újbuda TC-MAFC
II. 19. szombat: ELITE Basket Törökbálint–Soproni MAFC-NYME
III. 5. szombat: ELITE Basket Törökbálint–Veszprémi Egyetem
III. 19. vasárnap: ELITE Basket Törökbálint–Fehérvár KC
Közben persze sor kerül az idegenbeli mérkőzésekre is. Az alapszakasz után alakul ki a rájátszás programja.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!