Kerthelység

2010. aug 30.

Harmincéves a Nyugdíjas Klub

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub az idén júniusban ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. A klubnak jelenleg 131 aktív tagja van, és a város minden nyugdíjasát szeretettel várja.

A Nyugdíjas Klub igen mozgalmas egyesületi életet él. 2003-ban elnyerték a Legnépszerűbb Egyesület serlegét, 2004-ben, 2005-ben és 2008-ban a Törökbálint Legaktívabb Civil Szervezete címet szerezték meg. 2005-ben a legmagasabb elismerésben részesültek, megkapták A településért emlékplakettet. 2003-ban megalapították a Napsugaras Ősz Nyugdíjas Tánccsoportot, amelynek koreográfusa Pátkay László tanár úr.
A Nyugdíjas Klub minden jelentős helyi programon részt vesz, segítőként, fellépőként vagy szervezőként.  A klub támogatója az önkormányzat, de a Munkácsy Mihály Művelődési Ház dolgozói is segítik a munkájukat. Az ünnepségre meghívtak helyi egyesületeket és közéleti személyiségeket, és más településen működő partner egyesületeket is.
Ünnepi köszöntőt mondott Turai István polgármester. Meghívottként jelen volt Cukor Györgyné, a régi művelődési ház igazgatója, aki akkoriban az ötletet adta a klub létrehozására, és sok segítséget nyújtott a sikeres induláshoz, a Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport, a Büki Nyugdíjas Baráti Kör, a Soroksári Rozmaring Nyugdíjas Klub, a Százhalombattai Nyugdíjas Klub, a Zsámbéki Nyugdíjas Egyesület, a Biatorbágyi Őszidő Nyugdíjas Egyesület, a Budaörsi Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Budaörsi Városi Nyugdíjas Közhasznú Egyesület és a Diósdi Hagyományőrző Klub. Minden meghívott műsorral érkezett, ezek után következett a vacsora, a tombolasorsolás, majd a táncparketté volt a főszerep és kezdetét vette a késő estig tartó táncmulatság.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!