Kerthelység

2010. aug 30.

„Kódolt” megoldás stressz ellen

Írta: admin Kategória: KIKAPCSOLÓ| SPORT

Várjuk a törökbálintiakat is!

Egészségtudatos életmód és gondolkodás – divat vagy szükséges önvédelem a XXI. század rohanó életmódjának káros hatásai ellen? Valószínűleg mind a kettő. Egyre többen gondoljuk úgy, hogy muszáj változtatni az életmódunkon, ha nem akarunk betegek, hajszoltak, depressziósak lenni. A problémára mindenki igazi XXI. századi megoldást találhat Törökbálinttól néhány percre, a diósdi DNS Sport- és Szabadidőközpontban. Pordán Tamással, a létesítmény marketingmenedzserével a helyszínen beszélgettünk.

– A gazdasági válságból éppen csak kilá­ba­lófélben vagyunk. Hogy jut eszébe ilyenkor valakinek éppen sportközpontot építeni? Jövedelmező lehet egy ilyen vállalkozás?
– A DNS sportközpont tulajdonosai diósdi üzletemberek, akik sikereiket, persze saját teljesítményükön túl, a diósdi embereknek is köszönhetik. Természetesen a végső cél a központ rentábilis működtetése, de az alapgondolat onnan származik, hogy a tulajdonosok szerettek volna valami hasznosat nyújtani Diósd polgárainak. Mivel korunk nagy problémája az emberek mozgásszegény életmódja, a helytelen táplálkozás és a stressz, ennek leküzdésében a sport nagy segítség lehet. Ezért a tulajdonosok nonprofit módon szeretnék működtetni az intézményt. Ez azt jelenti, hogy a keletkező hasznot folyamatosan visszaforgatják a sportközpont működtetésébe, fejlesztésébe.
– Milyen sportágakat próbálhatnak ki az érdeklők a DNS sportközpontban?
– Gondoltunk minden korosztályra. A februári nyitás óta a programkínálat folyamatosan bővül, és ez az elkövetkező évben is folytatódni fog. 2400 négyzetméteren számtalan lehetőség nyílik a szabadidő hasznos, aktív eltöltésére. Két fűtött, műfüves, kinyitható oldalú focipályánk egyedülálló az országban. 260 négyzetméteres fitnesztermünk a legmodernebb lite fitneszgépekkel és szakértő edzőgárdával várja a felüdülni, mozogni, erősödni vágyókat. A személyi trénerek segítenek mindenkinek összeállítani a személyére szabott edzésprogramot. Köredzés, bokszedzés, kardioprogramok várják az érdeklődőket.
– Korunk nagy divatja az aerobik. Milyen típusú edzésprogramokat kínálnak e sport kedvelőinek?
– A speciális energiaelnyelő padlóval ellátott aerobik termünkben a hagyományos aerobikedzésen túl kardiotraining, stepkondi, body balls alakformáló-zsírégető tréning, capoeira aerobik és még több különleges edzési mód is elérhető. Gondoltunk azokra is, akik az edzettség és az erősítés mellett táncolni is szeretnek. Ezért a gyerekeknek akrobatikus rock and roll, a felnőtteknek hastáncórákat is tartunk.
– Az épületben még két fallabdapályának is jutott hely.
– Valóban. Két fallabda edző is segíti a fallabda szerelmeseit, hogy kedvenc játékukat még magasabb szinten űzhessék.
– Az aerobic terem végében spinning kerékpárok várják, hogy rájuk pattanjanak ennek a furcsa sportnak a hódolói. Sosem értettem, miért jó valakinek egy teremben hajtani a bicajt.
– Próbáld ki és majd megtudod! A spinning rajongói valójában fanatikusok. Egy nagy tudású tréner teljesen egyedi hangulatú órákat tud tartani, ahol a résztvevők nemcsak testileg, de mentálisan is felfrissülnek. Ez valójában olyasmi, amit csak kipróbálni lehet, elmesélni kevésbé.
– A másik különlegesség a búvároktatás.
– A búvárkodás manapság nagyon divatos sport lett. Persze nem olcsó mulatság, de sokan úgy gondolják, hogy ha egyszer az életben eljutnak egy olyan helyre, ahol kipróbálhatják ezt a csodálatos sportot, akkor nem szívesen hagynák ki a lehetőséget. Persze nem túl jó, ha mondjuk, egy drága utazás során már ott vagyunk a búvárhajón a Vörös-tengeren, és akkor derül ki, hogy iszonyunk van a víztől. A mi öt méter mély medencénkben búvároktatónk segítségével mindenki kipróbálhatja, mennyire fekszik neki ez a sport. Van, aki már itthon rájön, hogy nem neki való. De van, aki beleszeret, és elvégzi a tanfolyamot, amelynek végén OWD kártyát szerez, amellyel oktatóval már önállóan is merülhet a világ bármely táján.
– Foci, fallabda, aerobik, hastánc, búvárkodás, köredzések… Kihagytunk valamit?
– Szintén az egészség megőrzését, a szépülést, a jó közérzetet szolgálja a jógaoktatás, a kismama jóga, a masszázs, a szolárium és a biobár is. Reményeink szerint még ebben az évben megnyitjuk a wellnessrészleget, ahol vendégeink az edzés után a relaxációnak is szentelhetnek egy kis időt. Még ebben az évben tovább bővül az aerobikkínálat, valamint meleg konyhás étterem és kávézó terasz is várja majd a vendégeket. Befejeződik a kert és a parkoló kiépítése, és a DNS Sport- és Szabadidőközpont a kikapcsolódás lehetőségeinek szinte teljes palettájával várja a felfrissülni vágyó törökbálintiakat is.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!