Kerthelység

2010. jún 30.

Gyermeknap Tükörhegyen

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Tükörhegyi Közéleti Egyesületet 2000-ben alapítottuk, tehát tízévesek lettünk. Mára részévé váltunk a város közéletének, jelen vagyunk a döntéshozó testületben, szakmai szürkeállományunkkal segítjük a képviselő-testület bizottságainak munkáját, a társadalmi, kulturális megmozdulások szervezőjeként vagy résztvevőjeként részt vállalunk a rendezvények lebonyolításában.

Ezt az évet jubileumi évnek szántuk, benne kiemelten a hagyományos tükörhegyi gyermeknappal a „szentlászlón”. Mert a mindannyiunk örömére tavaly gyönyörűen felújított játszótér a Szent László téren több mint játszótér – az a „szentlászló”.  Egy központi hely, ahol lehet találkozni, dumálni, családi, városi és akár országos dolgokat megbeszélni, esetleg vitatkozni, de utána az „ezt jól kibeszéltük” érzéssel hazamenni. Na és persze a gyerekeknek ez a játszótér.
A „szentlászló” kicsi. De a miénk. Szeretjük. Tavasztól őszig megfér rajta gyerek, szülő, haverok, kismamák és nagymamák, érdeklődő, itt lakó és vendég egyaránt. De a gyereknapi buli, a piknik az más, az ünnep!
Az ünnepet pedig illik méltóképpen megszervezni, előkészíteni – akár kevés pénzből is – és a „kissrácoknak” felejthetetlenné tenni.
Sikerült idén is jó programokat összeállítani, olyanokat, ahol a versenyszellem dominált (ügyességi játékok, például kosárra dobálás, golflabda-terelgetés stb.), míg a másféle érdeklődésűeket aszfaltrajzverseny és előre, egy adott témakörre meghirdetett hagyományos rajzverseny várta. Volt dolguk az arcfestő hölgyeknek is bőven, szinte megállás nélkül termelték a cicákat, pillangókat, kalózokat, pókembereket és a gyerekek képzelete szülte egyéb figurákat. A focivébé közeledtét jelzi, hogy Dunát lehetett rekeszteni a Ronaldinhókkal, Messikkel, Drogbákkal és társaikkal.
A gyereksereg óriási örömmel vette birtokba az ugrálóvárat, amely Turai István polgármester meglepetés ajándéka volt a gyerekek számára. Nem maradhatott el a bohócszínház sem, a humorba csomagolt, nevelő célzatú életbölcsességekkel, a műsorba bevont hallgatósággal, sok nevetéssel és vidámsággal. Hasonlóképpen nagy sikere volt a mazsorettes lányok előadásának is.
Mindeközben egy nagyszerű teljesítményről is számot adtunk: egy nagy tortával köszöntöttünk egy tízéves tükörhegyi kislányt, Szentmiklóssi-Tóth Lucát, aki Prágában, a karate Európa-bajnokságon korosztályában Európa-bajnokságot nyert!
A külön erre az alkalomra készített pólók és buli piknik jellege egyaránt az együvé tartozást, a közösségi szellem érvényesülését igyekezett szolgálni. A bőséges enni- és innivaló egy részét egyesületünk állta, másik részét pedig a kis vendégek  (pontosabban a szüleik), valamint a nyugdíjas klub hozták, nagy lelkesedéssel. Volt itt rétes, palacsinta, sütemények, üdítők – el is fogyott minden a buli végére.
Büszkék vagyunk rá, hogy meghívásunkat elfogadva (és anyagilag is támogatva a rendezvényt) eljöttek közénk vendégeink: Turai István polgármester, Elek Sándor önkormányzati képviselőnk, Hámoriné Olár Mária önkormányzati képviselő asszony és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő. Ezúton szeretnénk megköszönni a Városfejlesztő Zrt. (Halász Örs) segítségét is.
A gyermeknap véget ért, de egyesületünk jubileumi éve folytatódik! Szeptember 4-én (szombat este) a kastély tövében jubileumi utcabált rendezünk, amelyre minden törökbálinti lakost nagy szeretettel várunk.

Csepregi András
Tükörhegyi Közéleti Egyesület



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!