Kerthelység

2010. jún 30.

„A zene az kell…”

Írta: admin Kategória: Nincs kategorizálva

Az idei gyermeknapon egy egészen újszerű és izgalmas produkciót, egy musicalmixet láthattunk. Az előadás megálmodójával, koreográfusával és megvalósítójával, Tóth Enikővel beszélgettem…

– Sokféle dal felcsendült az előadáson, melyik musicaliekből válogatott és minek alapján?
– A Muzsika hangjából, a Valahol Európában, a Padlás és a Kém című musicalből hallhattatok részleteket. Ezek azok a darabok, amelyek gyerekekről szólnak, és ezért leginkább ehhez a korosztályhoz állnak közel.
– Egészen kis gyerekekkel dolgozott együtt. Nem okozott ez problémát?
– Negyedik–ötödik–hatodikosokkal dolgoztam együtt, de nem jelentett problémát, mert nagyon jól mozognak és énekelnek. Az a nehéz ebben a műfajban, hogy egyszerre kell táncolni és énekelni, de nagyon ügyesek voltak.
– Egy ilyen előadásra nagyon sokat kell gyakorolni.
– Szerdán és csütörtökönként volt zenés próbánk duplaórákban. A félév folyamán folyamatosan készültünk és tanultuk a táncokat, de a fellépések előtt persze sűrűsödtek a próbák.
– Az iskolán kívül is foglalkozik színészettel?
– Az Operettszínházban elvégeztem egy színészkurzust. Tulajdonképpen segédszínészként játszottam több darabban. Jelenleg a Thália Színházban, az Abigélben játszom.
– Nem nehéz összeegyeztetni a színészkedést a tanítással?
– A próbákat nehéz lenne egyeztetni, mert a színházban egy próbafolyamat reggel tíz órától délután kettőig és este hattól tízig tart, de én most már csak játszom, így csak este kell mennem.
– Mikor és hol láthatjuk legközelebb fellépni a kis sztárokkal? :D
– A zene napján és karácsonykor fogunk fellépni, de a darab címe legyen meglepetés!
A fiatal tehetségekről se feledkezzünk meg! Sokan szeretnének zenével, tánccal foglalkozni később is. Egészen komoly terveik vannak, valakinek a Táncművészeti Főiskola, valakinek a híres énekesnővé válás a nagy álma. Pár szó erejéig a kis musicalszínészeinket: Tóth Dorina Magdolnát, Tolnai Sárát, Farkas Júliát, Haffner Ildikót, Tolnai Annát, Kazal Veronikát, Sebők Lilit, Martin Emmát, Szeberényi Noémit és Rácz Renit faggattam…

– Történt valami vicces a próbákon vagy az előadáson?
– Tóth Dorina Magdolna: Voltak olyan táncok, amikhez használtunk labdát is. A gyereknapon előadás előtt néhány perccel vettük észre, hogy hárman az öltözőben hagyták a labdát. De Enikő néni nem esett kétségbe, azt mondta, hogy dobjuk ki a labdákat. Így a színpadon rögtönöztünk. Nagyon nehéz volt, mert így még soha nem csináltuk.
– Kazal Veronika: A próbákon is történtek vicces dolgok. Egyszer, mikor nagyon meleg volt, éppen a labdás részt gyakoroltuk, és a nyitott ablakon véletlenül kidobtuk a labdát tánc közben. Ez azért volt nagyon vicces, mert a negyedik emeleten voltunk. :D
– Élveztétek a próbákat és az előadást?
– Ederényi Noémi: Igen, nagyon élveztük. Jó volt Enikő nénivel próbálni, mert megértett minket, és olyan táncot talált ki, ami mindenkinek nagyon tetszett.
– Hol voltak az előadások?
– Farkas Júlia: A Munkácsi Mihály Művelődési Házban volt egy bemutatkozó műsorunk és a gyereknapon is felléptünk.

Bálint mártonosok figyelem!
A zene kortól független, a nagyobbakat is szeretettel várjuk a próbákra! Ha úgy érzed, hogy tehetséges vagy és szeretnél te is részt venni egy musicalben, keresd fel Tóth Enikőt az iskolában!
„… mert a zene az kell!”



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!