Kerthelység

2010. jún 30.

Befejeződtek a bajnokságok

Írta: admin Kategória: SPORT

NB I/B – felnőtt
Befejeződött a 2009/2010-es NB I/B kosárlabda-bajnokság. Az ELITE Basket Törökbálint az alapszakasz eredményei alapján a középső sávba került, a 15. helyen kezdte meg a rájátszás küzdelmeit, és a rájátszás nyolc mérkőzése során elért három győzelem és öt vereség után a 15. helyen fejezte be a bajnokságot.
A rájátszás még nem közölt eredményei:
ELITE Basket Törökbálint–Bajai Bácska FKE: 94–88
Csapatunkban pályára léptek: Moravcsik 4 pont, Lakits 8, Spiriev 28, Baross 8, Hegedűs 26, Bíró, Nedelcu 18, Laczka 6, Czakó.
Nagykállói KE–ELITE Basket Törökbálint: 97–92
Csapatunkban pályára léptek: Moravcsik 25 pont, Laczka 19, Spiriev 5, Baross 10, Hegedűs 12,  Nedelcu 6, Lakits 2, Czakó 4, Bíró, Czégel.
ELITE Basket Törökbálint–Kecskeméti
Főiskola: 93–104
Csapatunkban pályára léptek: Baross 20 pont, Moravcsik 22, Laczka 4, Spiriev 11, Hegedűs 3,  Lakits 16, Czakó 9, Nedelcu 3, Bíró 5.
ELITE Basket Törökbálint–Óbudai
Kaszások: 93–104
Csapatunkban pályára léptek: Baross 7 pont, Laczka 13, Moravcsik 21, Spiriev 6, Nedelcu 6, Hegedűs 9, Czakó 13,  Lakits 2, Bíró, Czégel.
Kecskeméti Főiskola–ELITE Basket
Törökbálint: 79–67
Csapatunkban pályára léptek: Nedelcu 8 pont, Baross 16, Lakits 6, Laczka 6, Moravcsik 13, Czakó 18, Bíró 2, Czégel, Hegedűs 2.

A férfi kosárlabda NB I/B
végeredménye – 2009/2010:
1. Dél-Konstrukt-SZTE–Szedeák Szeged 56 pont
2. B-BETON Bonyhádi KSE 54 pont
3. Jászberényi KSE 54 pont
4. Veszprémi Egyetem 53 pont
5. Kanizsa KK DKG–EAST Nagykanizsa
52 pont
6. Soproni MAFC–NYME 49 pont
7. EnterNet Vásárhely 49 pont
8. EKF Hész Gép. SE Eger 44 pont
9. Bp. Honvéd SE 49 pont
10. Bajai Bácska FKE 45 pont
11. Óbudai Kaszások 45 pont
12. Kecskeméti Főiskola 45 pont
13. Nagykállói KE 43 pont
14. Pápa-Damla KC 43 pont
15. ELITE Basket Törökbálint 42 pont
16. Ceragem Kozármisleny 41 pont
17. Szolnoki Főiskola Olaj KK 44 pont
18. Tiszaújvárosi Phoenix KK 42 pont
19. Debreceni Egyetem KE 40 pont*
20. Újbuda TC (MAFC) 41 pont
21. PEKOSI-Hegyvidék 38 pont*
22. Fehérvár KC 39 pont
23. Budafok–Csepel Triptipp.hu 37 pont
24. Univerzal Pack Sárvár 32 pont
(* van még egy mérkőzésük)

A bajnok Szeged feljutott az NB I/A csoportjába, míg a 23–24. helyen végzett Budafok és Sárvár kiesett az NB-I/B-ből.

U–20-as bajnokság
A legjobb nyolc között a Szeged elleni párharc sikeres megvívása után a bajnokság négyes döntőjébe került az U–20-as csapat.
A Magyar Kosárlabda Szövetség a három pályázat közül a törökbálintit fogadta el, így a Bálint Márton iskola sportcsarnokában rendezik meg a négyes döntőt.
Sajnos az esemény előtti időszak nem túl szerencséses alakult. A bajnokságban szerepelt eredeti U–20-as keretből az egyébként remek adottságú Angyal Tamást fegyelmi okokból el kellett küldeni, a ponterős Sterbinszky Gábor pedig váratlanul abbahagyta. Ráadásul Spiriev Olivér kisebb sérüléssel bajlódott.
Csapatunk a bajnoki címvédő debreceniekkel játszott a nagydöntőbe jutásért. Végig ádáz küzdelem folyt a pályán, de többnyire a debreceniek vezettek. Ráadásul a negyedik negyed elején Moravcsik Áron lába erősen begörcsölt és nem folytathatta a játékot. Továbbra is derekasan harcolt csapatunk, de bár a záró negyed közepén 78–75-re sikerült átvennünk a vezetést, a végén mégis a DEKE örülhetett.

Debreceni Egyetem KE U–20–ELITE Basket Törökbálint U–20: 90–84
Csapatunkban pályára léptek: Moravcsik 17 pont, Spiriev 6, Lakits 25, Nedelcu 5, Baross 17, Czakó 8, Bíró 6, Czégel, Merza.

A másik mérkőzésen a torna legnagyobb esélyese, a bajnokságban addig veretlen Bp. Honvéd meglepetésre kikapott a PEKOSI-Hegyvidéktől. Így létrejött az a mérkőzés, amit reméltünk (ELITE Basket Törökbálint–Bp. Honvéd), csak éppen nem az aranyéremért, hanem a bronzért játszott a két csapat.
Sajnos Moravcsik Áron az előző meccsen begörcsölt lába miatt nem vállalta a játékot, így tovább fogyatkozott Molnár Tamás edző bevethető arzenálja.
ELITE Basket Törökbálint U–20
–Bp.Honvéd U–20: 85–97
Csapatunkban pályára léptek: Spiriev 23, Lakits 16, Czakó 10, Nedelcu 7, Baross 12, Bíró, Merza 10, Czégel 7, Kovács.

A küzdésre ezúttal sem lehetett panasz, de a rossz kezdéssel összeszedett hátrányt (az első negyedben 12 ponttal maradtunk alul) végig görgettük magunk előtt, és nem sikerült megszerezni a bronzérmet.
Természetesen mindenki csalódott volt, hogy az egyébként remek hangulatú, meglehetősen sok néző előtt lezajlott U–20-as döntőben, hazai pályán nem sikerült érmet szerezni. Ugyanakkor elismerés és dicséret illeti az U–20-as csapatot, hogy bekerült a négyes döntőbe, és ezzel egy újabb országos rendezvény döntőjét sikerült Törökbálintra hozni.
A döntőben a PEKOSI-Hegyvidék győzött, az ELITE Basket Törökbálint U–20-as csapata pedig az NB I/B 24 csapata közül végeredményben a 4. helyezést szerezte meg.

Mini korosztály
A Pest Megyei Bajnokság mini korosztályos döntő tornáját május 21-én Budaörsön rendezték a Herman Ottó Általános Iskola sportcsarnokában. Az októberben kezdődött bajnokság döntőjébe a négy legeredményesebb csapat került.
Először a vendéglátók játszottak a Százhalombattával és simán győztek. Ezután az ELITE Basket Törökbálint csapata a Kiskunlacházával mérkőzött, és a várakozásoknak megfelelően biztos győzelmet aratott:
ELITE Basket Törökbálint–KLIKK
Zsiráfok SE Kiskunlacháza: 83–46
A bajnoki címért azzal a Budaörssel játszott csapatunk, amelytől a bajnokság során kétszer is szoros vereséget szenvedett. Ezúttal viszont szinte esélyt sem hagytak játékosaink az ellenfélnek, és a vártnál nagyobb különbségű győzelemmel megszerezték a bajnoki aranyérmet!
Budaörsi DSE–ELITE Basket Törökbálint: 63–94

Pest Megyei Mini korosztályos bajnoka az ELITE Basket Törökbálint csapata!
Együttesünkből a döntő „All-Star” ötösébe került Dobos Márk, Pajer Mózes és Bernacchini Dániel.
Az ELITE Basket Törökbálint csapatának játékosai: Benczédi Mihály, Bernacchini Dániel, Csík Richárd, Csík Roland, Dobos Márk, Fillinger Vencel, Geléd Dávid, Göttli Bálint, Kotschy András, Máriás Gergely, Nagy Adrián, Ódor Tamás, Pajer Mózes, Páni Barnabás, Tóth András.
A csapat edzője: Molnár-Werner Zsuzsanna

Diákolimpia
Folytatta remek szereplését a Bálint Márton iskola III. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata, amely a Diákolimpia Országos Elődöntőjében a második helyet szerezte meg.
Amint arról már beszámoltunk, a Diákolimpián előbb a körzeti, majd a területi szakaszban győztes csapat megnyerte a Pest Megyei Döntőt is. Ezek után május 17-én Törökbálint adott otthont a Diákolimpia Országos Elődöntő tornájának.
A küzdelem az Országos Döntőbe kerülésért zajlott. A kiírás értelmében a döntőt rendező megye (ezúttal Baranya megye) bajnoka automatikusan az Országos Döntő résztvevője. A további hét résztvevő pedig a hét elődöntő torna győztese. Az Országos Diákolimpia Elődöntőin 18 megyei bajnok, Budapest 1–2. helyezettjei, valamint egy külön selejtezőn keresztül nyolc további iskola csapatai szereztek indulási jogot.
A Bálint Márton Iskola együttese nem könnyű csoportba került, de remekül helytállt! Bár a Diákolimpia Országos Döntőjébe nem sikerült bekerülni, de az Országos Elődöntőben elért második helyezés is jelentős siker.
A tornán az első mérkőzésen a Budapest I. kerületi Batthyány Általános Iskola volt az ellenfél. Nagy csata után végül biztosan győzött a törökbálinti csapat.
Az első helyért a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola ellen is derekasan küzdött a kissé már elfáradt csapat, de nehezen állta a sarat az összeszokott és korosztályos szinten rutinosnak mondható debreceniek ellen, akik a győzelemmel a tornaelsőséget is megszerezték.

Végeredmény:
1. Debrecen, Kossuth Lajos Általános Iskola
2. Törökbálint, Bálint Márton Általános és Középiskola
3. Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Általános Iskola
4. Budapest, Batthyány Általános Iskola

A Bálint Márton iskola csapatának tagjai: Dobos Márk, Fábián Adrián, Fülöp Kistóf, Galambos Attila, Geléd Dávid, Göttli Bálint, Grész Renátó, Havasi Bence, Heiszer Dániel, Herczku Ádám, Iványi Kristóf, Jokhel Mátyás, Nagy Adrián.
Testnevelő tanár: Kis Tivadar
Edző: Molnár-Werner Zsuzsanna

*

A Gyermek és Mini csapatokhoz folyamatosan lehet csatlakozni! Az edzések több helyszínen zajlanak, az edzőkkel lehet egyeztetni, hogy hol és mikor a legalkalmasabb a gyermek számára.
Általános információ: 30/289-9650



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!