Kerthelység

2010. máj 31.

Lakossági fórum a kilences körzetben

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Rothauszky Györgyné, a kilences körzet képviselője április 20-án lakossági fórumot tartott a Bálint Márton Általános és Középiskola ebédlőjében. Az eseményen jelen volt Turai István polgármester, Csuka Attila alpolgármester és dr. Németh István igazgató.

A fórum iránt meglepően nagy volt az érdeklődés, az ebédlő majdnem kicsinek bizonyult. A képviselő asszony az elmúlt időben történt eseményekkel kezdte a beszámolóját, majd a jövőbeli terveket vázolta, mint például az iskola előtti parkoló szintjének csökkentése az autók könnyebb parkolása érdekében, útfelújítás, forgalomlassítók létesítése az iskola főbejáratához, gyalogjárda építése az iskola és a Kazinczy utca közötti részre, hogy a gyerekeknek ne kelljen átkelniük a forgalmas úttesten, és a volt ABC helyén négy tanterem kialakítása. Ezt követően Turai István polgármester üdvözölte a fórum résztvevőit és tájékoztatta a lakókat, hogy a reggeli forgalom csökkentése érdekében az iskola jobb oldala közlekedését kétirányúsítani kívánják. Majd Csuka Attila alpolgármester tájékoztatta a résztvevőket arról a költségkeretről, amelyet 2010-ben a képviselő-testület jóváhagyott a körzet fejlesztésére:
– a volt ABC átépítésével elkészülő négy osztály közel 135 millió Ft;
– a Köztársaság tér felújítása 70 millió Ft. Ennek a tervezése már zajlik és várhatóan a közbeszerzési eljárás után (60 nap) kezdődnek a munkálatok. A felújítás során az autóbeállók is kiépülnek;
– két darab gyalogátkelő építése van folyamatban az iskola mellett, amely  kb. 3,4 millió Ft;
– 2010-ben a kilences körzetben 5 millió forintot költenek járdaépítésre és -felújításra.

B.I.

Kérdések és válaszok
Létesül-e parkoló a Széles utcában?
Turai István polgármester válaszában kiemelte, hogy valószínűleg igen, mert a helyszín sajátossága magában hordozza ezt, és nagy szükség van a kulturált parkolási lehetőségekre.
Mikor készül el a térfigyelőrendszer?
Turai István polgármester válasza: az Elművel több mint egy éve folyik az egyeztetés azokkal az oszlopokkal kapcsolatban, amelyekre felszerelik a kamerákat, ezért késik a felszerelés. Jó hír azonban, hogy sikerült megegyezni, és várhatóan szeptemberben elkészül a teljes rendszer.
A diófákkal kapcsolatban kérték új fák telepítését az öreg fák helyett. Kinek kell a magasra nőtt fákat lomboznia?
Csuka Attila alpolgármester válasza: most az önkormányzat végezteti az Elmű helyett ezt a munkát, mert igen sok panasz érkezett a drasztikus falombozással kapcsolatban. Most már az önkormányzatnál kell bejelenteni, ha valakinek a portája előtt veszélyessé vált a diófa.
Az iskola tőszomszédságában lakó sérelmezte a tornacsarnok késő éjjeli nyitva tartását a zaj és hangoskodás miatt.
A képviselő asszony válaszában elmondta, hogy megvizsgálják a nyitvatartási rendet és intézkednek a zaj ellen.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!