Kerthelység

2010. máj 31.

A Chioggiai csetepaté

Írta: admin Kategória: Nincs kategorizálva

Áprilisban a Bálint Márton Középiskola drámacsoportja Goldoni A Chioggiai csetepaté című vígjátékát vitte színpadra. A nagy sikerre való tekintettel az előadást megismétlik egy alkalommal, 2010. június 8-án (kedden) este 7 órától a művelődési házban.

Adott 19 középiskolás és egy Goldoni-vígjáték…Fűszerezzük meg rengeteg lelkesedéssel, kemény munkával, számtalan próbával, önzetlen segítőkkel… Így együtt van minden ahhoz, hogy színpadra álljon egy remek előadás. Igazi olaszos hangulat, kiabálás, csapkodás, félreértések, intrikák, hajhúzás. Mindenki a maga módján értelmezi a történteket: a nők egymást hibáztatják, a férfiak kimaradnának az egészből. De nem lehet. Egy kis halászfaluban mindenki minden ügynek részese. Sokan laknak itt: a halászok, az asszonyaik, eladósorban lévő leányok – szépek és csúnyák egyaránt, a gügye, a jósnő, aki mindenütt ott van, a bölcs öregek és a legények – szerelemre éhesen.
Szó szót és tett tettet követ, a bíróság elé hurcolják egymást, ahol már várakozik a főbíró képviselője, aki szintén kedveli a szép leányokat… És a bonyodalom fokozódik….



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!