Kerthelység

2008. júl 30.

Ínycsiklandó ételek, neves fellépők

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

II. Roma Kulturális Nap

Még csak kétéves a törökbálinti Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ), de amilyen fiatalok, olyan lelkesen vágtak bele a munkába. Ennek az aktív tevékenységnek ékes bizonyítéka a második alkalommal megrendezett Roma Kulturális Nap.

Már a tavalyi rendezvény is igen jó hangulatban telt, de az idei évben a szervezők még az elmúlt évinél is színvonalasabb, hangulatosabb programot szerveztek. Minden megvolt ahhoz, ami egy jó hangulatú rendezvényhez kell: ínycsiklandó ételek, neves és amatőr fellépők és persze rengeteg igen jó kedvű ember. A szervezők már a rendezvény kezdetére elkészítették a két nagy bogrács székelykáposztát és gulyáslevest, amelyekből a vendégeket ingyen kínálták a rendezvény alatt. A színpadon egymást váltották a különböző művészeti csoportok. Jöttek énekesek Turáról, zenészek, táncosok Budaörsről és Bicskéről.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is volt sztárvendég, este Jolly és a Románcok lépett fel. A rendezvényen Makai Istvánné, a CKÖ elnök asszonya emléklapot adott át azoknak, aki segítik a munkájukat. Elismerést kapott többek között Turai István, Törökbálint polgármestere és Szabó Éva, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház igazgatója.

ng


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!