Kerthelység

2010. máj 31.

Négyes döntőben az U20-as csapat

Írta: admin Kategória: SPORT

Újabb jelentős sikert értek el az ELITE Basket Törökbálint kosárlabdázói. Az U20-as együttes bejutott a bajnokság négyes döntőjébe!

U20-as bajnokság

Az alapszakaszban a Nyugati csoport 12 csapata között elért második helyezéssel az ELITE Basket Törökbálint U20-as utánpótlás jogot szerzett arra, hogy oda-visszavágós rendszerben megmérkőzzön a bajnokság négyes döntőjébe kerülésért. Az ellenfél a tavalyi bajnokság második helyezettje, a szegedi SZTE-SZEDEÁK volt.
Az első találkozó (május 8.) előtti héten játékosaink fele az írásbeli érettségi vizsgák miatt alig tudott edzeni, és ez sajnos a csapat teljesítményen is érződött.
Nagyon gyenge kezdés után (már 15-0-ra is vezettek a hazaiak!) egyre inkább látszott, hogy a találkozón a reális cél csak a minél kisebb vereség lehetett. Nem mentek a dobások, sok volt az elkövetett hiba, lyukas volt a védekezés. Bár néha fölzárkóztunk, de aztán újfent elhúzott a Szeged. Ráadásul a végjáték sem jól sikerült, és így 11 pontos hátrányt szedtünk össze a törökbálinti visszavágóra.
Május 11-én a Bálint Márton iskola sportcsarnokában egy teljesen más ELITE Basket Törökbálintot láthattak a szurkolók! Elszántság, küzdés, kemény védekezés és nagy lendület jellemezte a haza csapat játékát, aminek meg is lett az eredménye.
A félidőben már 24 pontos volt az előny, és bár a harmadik negyed elején 15 pontra (összesítésben 4 pontra) is feljött az ellenfél, a végére tovább nőtt a különbség.
A négyes döntőbe jutásért vívott találkozók eredményei:
SZTE-SZEDEÁK Szeged–ELITE Basket Törökbálint: 78-67 (27-17, 21-22, 12-11, 18-17)
ELITE Basket Törökbálint–SZTE-SZEDEÁK Szeged: 95-60 (24-11, 24-13, 15-19, 32-17)
Összesítésben: ELITE Basket Törökbálint–SZTE-SZEDEÁK Szeged    162-138
Ezzel csapatunk nagy sikert ért el, bejutott a bajnokság négyes döntőjébe!

NB I/B – felnőtt
Miután az NB I/B alapszakaszban a Nyugati csoport nyolcadik helyén végzett a fiatal törökbálinti együttes, a rájátszásban a középső sávban a 9–16. helyért folytatja a 24 csapatos bajnokságban. Miután mindenki magával viszi az alapszakaszban elért eredményeket, így a középső sáv végéről kísérlik meg játékosaink az előrelépést.
A rájátszás első fordulójában egy nagy kosaras hagyományokkal rendelkező városba, Bajára látogatott az ELITE Basket Törökbálint együttese.
Baja igazi „kosaras” város, tiszteletre méltó múlttal, komoly jelennel és nagy tervekkel. Az egykor az NB I/A élcsoportjába is tartozó klub utánpótlása most is kitűnő (idén ők nyerték az Országos Junior Bajnokságot), sokan kosárlabdáznak, sportiskolás rendszert működtetnek és nem mellesleg egy új városi sportcsarnok építésével is készülnek arra, hogy belátható időn belül újra A csoportos csapata legyen a városnak.
Csapatunknak majdnem sikerült a bravúr, de végül a Baja kihasználta a hazai pálya előnyét, és egy végig kiélezett találkozón megszerezte a győzelmet.
Bajai Bácska FKE–ELITE Basket Törökbálint: 97-92
Csapatunkban pályára léptek: Baross 8 pont, Moravcsik 29, Spiriev 17, Laczka 8, Nedelcu, Czakó 12, Lakits 8, Hegedűs 10.
Molnár Tamás vezetőedző: Nehezen alkalmazkodtunk a meccs elején a pályához. Sajnos egy nagyon csúszós pályán kellett játszani, ami megváltoztatta a meccs képét is! Áron vezérletével az első félidő végén már vezettünk is. A második félidőben fej-fej mellett haladt a két együttes, de a végjátékban a pálya alkalmatlansága és a pontatlan ziccer befejezéseink miatt győzni már nem tudtunk. Örülök, hogy egy tradicionális kosaras városban majdnem győztünk, és voltak szakaszok, amikor jól játszottunk. Gratulálok!
A következő fordulóban a Keleti csoport hatodik helyén végzett Nagykállói KE (az NB I/A csoportos Nyíregyháza „fiókcsapata”) győzni jött Törökbálintra, de szoros mérkőzésen, nagy csatában sikerült itthon tartani a két pontot.
ELITE Basket Törökbálint–Nagykállói KE: 95-90
Csapatunkban pályára léptek: Moravcsik 18 pont, Baross 3, Czakó 8, Bíró 5, Nedelcu 5, Hegedűs 26, Lakits 17, Spiriev 6, Czégel 7, Sterbinszky.

Egy igencsak hektikus mérkőzés elején a hazai csapat lépett meg már tíz ponttal, de a harmadik negyed közepén a vendégek vezettek kilenc ponttal. A záró negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egy-egy nagyon jókor jött tripla, néhány remek labdaszerzés és a kiélezett küzdelem lázba hozta a fiatal csapat fiatal szurkolóit, és remek hangulat kerekedett a Bálint Márton iskola sportcsarnokában.
A mérkőzés vége a parázs jelenetektől sem volt mentes, főleg a vendégek kispadja reklamált hangosan, de összességében sportszerűen zajlott a férfias küzdelem. A végjáték kezdetére csapatunknak sikerült megfelelő előnyt összeszorgoskodnia és a találkozó végén szólhatott a „Szép volt fiúk!”

Molnár Tamás vezetőedző: Jó kezdés után hullámzó mérkőzést játszottunk. Védekezésünk döcögött, de amikor saját játékunkat rá tudtuk kényszeríteni az ellenfélre, mindig vezettünk.
Örülök a győzelemnek, és készülünk a következőre.
A győzelem után bizakodva mentünk Óbudára, de hamarosan rá kellett jönnünk, hogy az egyetlen cél csak az lehetett, hogy játékosaink sérülés nélkül megússzák a találkozót. Ez többé-kevésbé sikerült is. Az Óbudai Kaszások csapata egy kosárlabdához hasonlító pankrációt mutatott be, edzőjük végtelenül sportszerűtlen vezényletével.
Óbudai Kaszások–ELITE Basket Törökbálint: 91-80
Csapatunkban pályára léptek: Hegedűs 16 pont, Moravcsik 16, Laczka 17, Baross 8, Spiriev 14, Lakits, Czakó, Bíró 4, Nedelcu 5.
A szokásos mérkőzés beszámolótól ezúttal eltekintünk. Inkább büszkén jelentjük, hogy az ELITE Basket Törökbálint játékosai sportemberként jelesre vizsgáztak.
Miután a mérkőzés elején csapatunk megmutatta játékerejét (vezettünk), az ellenfél edzője megkezdte szokásos végtelenül sportszerűtlen tevékenységét, és ez átragadt a játékosaira is. A durva mellett talán az alattomos szó a legjobb jelző a mérkőzésen mutatott produkciójukra. Kizárólag a törökbálinti játékosok fegyelmezettségének köszönhető, hogy nagyobb botrány nélkül zajlott le a mérkőzés.
A játékvezetők sajnos nem léptek fel kellő eréllyel az alattomos durvaságokkal szemben. És ezzel akaratlanul is hozzásegítették az óbudaiakat a győzelemhez. De hogy miért tűrik el a bírók mérkőzésről mérkőzésre ugyanennek az „edzőnek” a minősíthetetlen viselkedését, az érthetetlen!
Az is furcsa, hogy az Óbudai Kaszások ismert és elismert sportvezetői hogyan azonosulhatnak ezzel a stílussal, modorral, ami ráadásul sajnos a játékosokra is nagyon rossz hatással van.

Molnár Tamás vezetőedző: A meccset jól kezdtük, és folyamatosan vezettünk, de sajnos a végjátékra elfáradtunk és már nem tudtuk a mérkőzést a kezünkben tartani. Gratulálok! Viszont amellett most már nem tudok elmenni, ahogy viselkednek játékosok, edzők a mérkőzésen, ahol szánt szándékkal rombolják a kosárlabdát! Lehet egy-egy játékvezetői ítélettel egyet nem érteni, de az felháborító, hogy egész mérkőzésen csak ezzel foglalkozik egy edző és csapata! Arról már nem is beszélek, ahogy dühből, szándékosan, aljasan faultolnak, védekeznek. Ez már nem kosárlabda! Jó lenne, ha erre a játékvezetők és a szövetség vezetői is figyelnének!

Mini korosztály
A Decathlon-PMKSZ–ELITE Basket Mini Bajnokságban az eddig még nem közölt eredmények:
ELITE Basket-SZIA (99) –Városmajori Ördögök    81-23
Városmajori Ördögök–ELITE Rinók (2000)        51-10
ELITE Rinók (2000) –ELITE Basket-SZIA (99)    2-61
Budakeszi DSE–Törökbálint-Zimándy    42-9
Törökbálint-Bálint Márton–Bicske    32-40
Bicske–Budakeszi DSE    54-20
Törökbálint-Zimándy–Törökbálint-Bálint Márton    6-69
ELITE Basket-SZIA (99)–Bicske    83-18
Törökbálint-Zimándy–ELITE Basket-SZIA (99)    6-109
Bicske–Törökbálint-Zimándy    45-15
Budakeszi DSE–ELITE Rinók (2000)    23-26
ELITE Rinók (2000) –Törökbálint-Bálint Márton    33-32
Törökbálint-Bálint Márton–Városmajori Ördögök    31-35
Városmajori Ördögök–Budakeszi DSE    33-36

A bajnokság állása:
1. ELITE Basket–SZIA (99)    10-0
2. Bicske    8-2
3. Városmajori Ördögök    5-5
4. Törökbálint-Bálint Márton    4-5
5. ELITE Rinók    4-5
6. Budakeszi DSE    2-7
7. Törökbálint-Zimándy    0-9

*
A Gyermek és Mini csapatokhoz folyamatosan lehet csatlakozni! Az edzések több helyszínen zajlanak, az edzőkkel lehet egyeztetni, hogy hol és mikor a legalkalmasabb a gyermek számára.
Általános információ: 30/289-9650



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!