Kerthelység

2010. ápr 30.

Megyei diákolimpiai bajnok a Bálint Márton iskola fiú kosárlabdacsapata

Írta: admin Kategória: SPORT

Diákolimpia
A gyermekeknél is beérett az első gyümölcs: pár évvel az után, hogy az Elite Basket megjelent Törökbálinton és az NB I/B és az U20-as csapatok működtetése mellett elindult a gyermekek kosárlabdaképzése, megvan az első komoly eredmény a kicsiknél is.

Nagyszerű sikert ért el, megyei diákolimpiai bajnok lett a Bálint Márton iskola fiú kosárlabdacsapata az 1997–1999 között született fiúk korcsoportjában! A csapatból 11 játékos az ELITE Basket Törökbálintban kosárlabdázik. A diákolimpia Pest megyei döntőjére március 29-én Törökbálinton, az iskola tornacsarnokában került sor. A döntőhöz vezető út során az első selejtező torna Telkiben volt március 3-án. A komoly sporthagyományokkal rendelkező két budaörsi iskolát is megelőzve diadalmaskodott a törökbálinti csapat, és a tornagyőzelem továbbjutást jelentett.  A torna végeredménye:
1. Bálint Márton Iskola (Törökbálint)
2. Kesjár Csaba Iskola (Budaörs)
3. Herman Ottó Iskola (Budaörs)
4. Telki Általános Iskola (Telki)
A második körben, március 9-én hazai pályán játszhattak Kis Tivadar és Molnár-Werner Zsuzsanna tanítványai. Ezúttal is teljes volt a siker, újabb tornagyőzelmet arattak a fiúk és bejutottak a pest megyei döntőbe! A torna végeredménye:
1. Bálint Márton Iskola (Törökbálint)
2. I. sz. Általános Iskola (Százhalombatta)
3. Kossuth L. Általános Iskola (Monor)
4. Széchenyi Általános Iskola (Érd)
A döntő során a bajnoki cím a nagykőrösi Arany János Általános Iskola elleni mérkőzésen dőlt el. A félidőben 37:34-re vezettek a mieink, majd a harmadik negyedben nyolc pontra nőtt az előny. Az utolsó játékrészben fergetegesen játszott a Bálint Márton csapata, és végül 83:57 arányban győzött a törökbálinti gárda. A győzelemhez Dobos Márk 31, Iványi Kristóf 21 pontot tett hozzá, de a többiek is alaposan kivették részüket a sikerből.
Megyei bajnokként országos elődöntőt rendezhet Törökbálint, erre előreláthatólag május végén kerül sor. A megyei diákolimpiai bajnokcsapat játékosai: Dobos Márk, Fábián Adrián, Fülöp Kristóf, Geléd Dávid, Göttli Bálint, Grész Renátó, Iványi Kristóf, Havasi Bence, Heiszer Dániel, Herczku Ádám, Jokhel Mátyás, Nagy Adrián, Grész Renátó, Fülöp Kristóf. Testnevelő tanár: Kis Tivadar Felkészítő tanár/edző: Molnár-Werner Zsuzsanna

NB I/B – felnőtt
Befejeződött a férfi kosárlabda NB I/B alapszakasza. A fiatal törökbálinti csapat elérte a célkitűzést, a középső sávba kerülést és a rájátszásban a 9–16. helyért folytatja a bajnokságot. A 22 forduló alapján az NB-I/B Nyugati csoportjának végeredménye:
1. B-BETON Bonyhádi KSE 41 pont
2. Veszprémi Egyetem 40 pont
3. Kanizsa KK DKG-EAST 40 pont
4. Soproni MAFC-NYME 37 pont
5. Bp. Honvéd 36 pont
6. Pápa-Damla KC 32 pont
7. Ceragem Kozármisleny 32 pont
8. ELITE Basket Törökbálint 31 pont
9. PEKOSI-Hegyvidék 29 pont
10. Fehérvár KC 28 pont
11. Budafok-Csepel Triptipp.hu 26 pont
12. Univerzal Pack Sárvár 23 pont
A csoportok első négy-négy helyezettjei játszanak a legjobb nyolc helyezésért, és a bajnokság győztese kerül föl az NB I/A-ba. A csoportok 5–8. helyezettjei játszanak tovább a középső sávban, míg a 9–12. csapatok a bajnokság 17–24. helyezéseit döntik el egymás között. A végeredményben 23–24. helyen zárók kiesnek az NB II-be. A még nem közölt eredmények:
PEKOSI-Hegyvidék–ELITE Basket Törökbálint  81-75
ELITE Basket Törökbálint–Bp. Honvéd  84-79
ELITE Basket Törökbálint–Pápa-Damla KC  81-92
A továbbiakban a csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményeiket és ezek alapján a törökbálinti együttes a 15. helyen kezdi a rájátszást. A folytatásban a Bajai Bácska FKE, a Nagykállói KE, az Óbudai Kaszások és a Kecskeméti Főiskola lesz az ellenfél, velük két-két mérkőzést lejátszva így a 30. forduló után alakul ki a bajnokság végeredménye.

U20
Szép sikert ért el az ELITE Basket Törökbálint U20-as korosztályú csapata, amely a bajnokság alapszakaszát a Nyugati csoportban a második helyen zárta. Ezzel már biztossá vált, hogy a bajnokságban az 1–8. hely valamelyikén végez majd összesítésben a törökbálinti együttes. Az alapszakasz befejezése után az U20-as bajnokság Nyugati csoportjának (12 csapat) élmezőnye:
1. Bp. Honvéd 44 pont
2. ELITE Basket Törökbálint 41 pont
3. PEKOSI-Hegyvidék 40 pont
3. Pápa-Damla KC 36 pont
5. Budafoki KK 34 pont
6. Fehérvár KC 32 pont
A folytatásban először az SZTE-SZEDEÁK jutott ellenfélként. A csapatok oda-visszavágós rendszerben döntik el, hogy ki jut be a bajnokság négyes döntőjébe. A vesztesek az 5–8. helyért játszanak tovább. Az ellenfélről: a szegediek az egyik legerősebb ellenfél, akit kaphattunk. Tavaly második helyen végeztek az NB I/B U20-as négyes döntőjében, majd utána az A csoportos ellenfelek ellen is helytállva az U20-as Final Fourban (azaz a „nagydöntőben”) a bronzérmet szerezték meg. Felnőtt gárdájuk szeretne feljutni az NB I/A-ba, és az alapszakasz eredményei alapján van is reális esélyük. A még nem közölt eredmények:
PEKOSI-Hegyvidék–ELITE Basket
Törökbálint  64-80
ELITE Basket Törökbálint–Bp. Honvéd  83-90
ELITE Basket Törökbálint–Pápa-Damla KC  113-89

Gyermek korosztály

Dobos Márk

Dobos Márk

Két rangadót megnyerve bejutott a Pest megyei bajnokság döntőjébe az ELITE Basket Törökbálint gyermekcsapata. A győzelmek értékét növeli, hogy a Százhalombatta ellen novemberben simán, míg a Kunszentmiklós ellen januárban egy szoros mérkőzésen kikapott csapatunk, de most alaposan sikerült visszavágni. Az eredmények:
ELITE Basket Törökbálint–Százhalombattai KSE  76-49
ELITE Basket Törökbálint–Kunszentmiklós KDSE  73-41
*
A gyermek és mini csapatokhoz folyamatosan lehet csatlakozni. Az edzések több helyszínen zajlanak, az edzőkkel lehet egyeztetni, hogy hol és mikor a legalkalmasabb a gyermek számára. Általános információ: 30/289-9650
*
Március 29-én megyei diákolimpia-döntőt rendezett a Bálint Márton iskola az 1997–1999-ben született fiúk korcsoportjában, miután a megyei diákolimpia mindkét selejtezőjén első helyen végeztek. Az első selejtezőt Telkiben rendezték, március 3-án, ahol a „mieink” első helyen végeztek, így továbbjutottak a második körbe. Az első forduló végeredménye:
1. Bálint Márton Általános Iskola
2. Kesjár Csaba Általános Iskola
3. Herman Ottó Általános Iskola
4. Telki Általános Iskola
A második kört március 9-én Törökbálinton rendezték, ahol szintén az élen végzett a csapat, így bekerültek a megyei döntőbe. Végeredmény:
1. Bálint Márton Általános Iskola
2. Százhalombatta, I. sz. Általános Iskola
3. Monor, Kossuth L. Általános Iskola
4. Érd, Széchenyi Általános Iskola

A Bálint Márton csapata

A Bálint Márton csapata

A március 29-ei hazai pályán megrendezett megyei döntőben Szentendre, Százhalombatta és Nagykőrös csapatával kellett volna megmérkőzniük fiataljainknak, de a szentendreiek nem jöttek el, a Százhalombatta pedig átadta a mérkőzés jogát az érdieknek. A csapat első mérkőzésén a riválisnak tartott Nagykőröst kapta, de a csapat sikeresen vette a mérkőzést, a végeredmény 83:57 lett. A másik mérkőzésen az érdiek legyőzése könnyebben ment, a vége 53:32 lett, a megyei döntőt tehát a Bálint Márton iskola csapata nyerte. A Pest megyei döntő első helyezettje országos elődöntőt játszik otthonában, vagyis május végén Törökbálinton vívhatják ki a fiúk a diákolimpiai országos döntőjén való részvételt.
A csapat: Dobos Márk, Fábián Adrián, Fülöp Kristóf, Geléd Dávid, Göttli Bálint, Grész Renátó, Iványi Kristóf, Havasi Bence, Heiszer Dániel, Herczku Ádám, Jokhel Mátyás, Nagy Adrián, Grész Renátó, Fülöp Kristóf. Testnevelő: Kis Tivadar. Felkészítő tanár: Molnár-Werner Zsuzsanna.

S.A.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!