Kerthelység

2010. márc 31.

Itt az idő!

Írta: admin Kategória: Margóra

Nehezen felejthető nyolc esztendő  áll mögöttünk. A Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai- kormányok ámokfutása nem csak és nem elsősorban az elvesztegetett lehetőségek, az elsíbolt pénzek, a korrupciós botrányok sorozata miatt nem lesz elfelejthető.

Természetesen ezek miatt is emlékezni fogunk rájuk. A nagyobb bajt azonban az az erkölcsi rombolás jelenti, amely a nyolc esztendő alatt sohasem látott morális mélységbe sodorta az országot. 2010. március idusán egy hitelét vesztett államhatalom szánalmas romhalmazára tekint le a mi sokat szenvedett nemzetünk. Két évtizeddel ezelőtt megszabadultunk ugyan a formális idegen elnyomás alól, ám a hajdanvolt politikai elit utódnemzedékei más módszerekkel, azt kell gondolnom: hatásosabban ölték ki az emberekből a szabadság, az egyenlőség iránti vágyat, a testvériesség iránti érzékenységet.
Aligha csoda, hogy megrendült a bizalom az államhatalommal, a közszereplőkkel szemben, hiszen sorozatban tartóztatnak le állami vezetőket, politikusokat, intézmények és állami vállalatok vezetőit. Nem múlik el hónap anélkül, hogy a médiumok hírét ne vinnék egy-egy újabb, a hatalmi elithez tartozó személlyel szemben indult vizsgálatnak. Minisztereket, miniszterelnököket idéz az ügyészség kihallgatásra. Hova jutottunk?
A szocialista-szabad demokrata kormányzás évei alatt biztonságérzetünk maradéka is elveszett. Elveszett a szociális biztonság, elveszett az életünk és értékeink felett érzett biztonságunk, elveszett az egészségügy, el a kultúra. A szociális biztonság maradékát a helyi önkormányzatok próbálják tehetségükhöz mérten még valahogy fenntartani. Életünket és  értékeinket egy végletekig kivérzett, eszköz és pénz nélkül vegetáló rendőrség próbálja még védeni. Fogalmunk sincs mi fog történni velünk, ha megbetegszünk, jön-e értünk mentő, és ha igen, hány kórház között kell majd ingáznia, és melyik lerobbant intézmény folyosóján kerülünk betegágyra?
Itt az idő, hogy mindez megváltozzon!
Itt az idő, hogy végre a társadalom visszakapja a legfontosabbat: a rendet!
Itt az idő, hogy nemzeti ügyünk legyen a rend megteremtése, a valódi értékek megbecsülése, a jogbiztonság, a működő egészségügy, oktatásügy megteremtése. És természetesen itt az idő, hogy mindehhez új gazdaságpolitikai lépések adják meg a támaszt.
Itt az idő, hogy cselekedjünk! Április 11-én az ország választópolgárai lehetőséget kapnak arra, hogy a jövő rendje és biztonsága mellett döntsenek.
Törökbálint Város tisztségviselőjeként bizalommal tekintek a jövő elé. Hiszem azt, hogy egy polgári értékrend szerint működő kormány a jelenleginél lényegesen nagyobb figyelmet fog fordítani az önkormányzatokra. Meg kell szűnnie annak a gazdaságpolitikának, amely elvonja a forrásokat a helyi ügyektől, és amely nem adja meg a helyi önkormányzatoknak az alapfeladataik megoldásához elengedhetetlenül szükséges, az alkotmány által is biztosítani rendelt támogatásokat. Meg kell szűnnie végre az elmúlt éveket jellemző politikai kettősségnek: végre egy érdek, egy értékrend szerint kell működnie kormányzatnak és helyhatóságnak. Nincs többé helye a kormányzati kiszorításnak, nincs többé helye az önkormányzatok állami megnyomorításának!
Bizalommal és meggyőződéssel támogatom a Fidesz-KDNP jelöltjét, Csenger-Zalán Zsoltot. Személyében a polgári értékrend mellett elkötelezett, kiváló képességű embert, munkatársat ismertem meg. Ismeri városunk ügyeit, hiszen tagja önkormányzatunk Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának. Mint Pest Megye Közgyűlésének tagja és közlekedési tanácsnoka számos esetben segítette városunkat közlekedési ügyekben. Hiszem azt, hogy rátermettsége, kapcsolatrendszere – országgyűlési képviselővé választása esetén – városunk fejlődését fogja szolgálni.

Tisztelt Törökbálinti Választópolgárok!
Polgármesterként kötelességem, hogy kérjem polgárainkat: vegyenek részt a választáson! Talán soha nem volt még ekkora szükség az összefogásra. A részvétel a választáson aligha vesz igénybe több időt egy fél óránál. Ezt a fél órát kell feláldoznunk a következő négy évért! Mindössze fél óránkba kerül jövőnk biztonsága, a társadalmi rend megteremtésének történelmi esélye.
Ne szalasszuk el!

Turai István
polgármester



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!