Kerthelység

2010. márc 31.

Természettudományok napja a Zimándyban

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Amikor vége a karácsonyi ünnepeknek, sőt a farsangi hejehuja is a hátunk mögött van, itt az ideje egy kis csendes elmélkedésnek. Ilyenkor talán több lehetőségünk van kicsit alaposabban megfigyelni a környezetünket, és újra rácsodálkozhatunk, milyen érdekes is a világ körülöttünk.


Erre nyílt kiváló alkalom március 5-én a Zimándy Ignác Általános Iskola Természettudományok napja című rendezvényén. A felső tagozatosok forgószínpadrendszerben járták körbe a rendezvény színhelyeit, ahol próbára tehették tudásukat, megfigyelőképességüket. A kémia laborban megszemlélhették a jó öreg vulkános kísérletet, volt filmvetítés, és a tornateremben is több állomás várta a gyerekeket, ahol tanáraik vezetésével érdekes kísérleteket végezhettek, és ha nem is tudták azonnal a választ a „miértekre” egy kis ötletességgel, és persze tanári segítséggel, mindig fény derült a néha meghökkentő fizika jelenségek magyarázatára.
Bár a kémia, fizika szakos pedagógusok is izgalmasnál izgalmasabb kísérleteket válogattak össze, a legnagyobb sikere mégis a Csodák Palotája Show-nak volt. A főként a hőtan témájában összeállított kísérletsorozatot, amelyet a népszerű budapesti interaktív kiállítás munkatársa mutatott be, szó szerint tátott szájjal nézte végig a diáksereg, sőt a tanárok is.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!