Kerthelység

2010. márc 31.

A Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny díjazottjai

Írta: admin Kategória: Nincs kategorizálva

– Göttli Nórát és Boros Ádámot faggattam a versenyről és az élményeikről. Mennyit és hogyan készültetek rá?
– Göttli Nóra: Heti egy órát készültünk az iskola könyvtárában. Éva néni adott feladatokat, és tömegközlekedéssel kapcsolatos információkat gyűjtöttünk a könyvekben.

– Mikor és hol volt a verseny?
– Boros Ádám: Január végén, Nagykőrösön. Eredetileg az Arany János Gimnáziumban rendezték volna, de áramszünet miatt végül a városi könyvtárban tartották meg.
– Hogyan zajlott?
– B. Á.: A verseny egy írásbeli és egy szóbeli részből állt. Az írásbelin különböző könyvekből kellett összegyűjteni a szükséges adatokat. Kis problémát jelentett, hogy néhány könyv hiányzott. A szóbelin adott témák voltak, amelyekből húznunk kellett. 90 perc állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk. Én a magyar autógyártás hőskorát húztam. Szerencsére olyan jól sikerült, hogy maximális pontszámot kaptam.
– G. N.: Szerintem az első fordulóban kevés idő állt rendelkezésünkre a sok feladathoz képest.
A szóbelin én a metró magyarországi történelmét húztam. Szerencsére nekem is jól sikerült.
– Milyen helyezést értetek el?
– B. Á.: Megyei második helyezett lettem. 70 százalékos írásbelit kellett volna elérni, hogy továbbjussak az országos versenyre, de sajnos nem értem el.
– G. N.: Én megyei első helyezett lettem, és ezzel továbbjutottam az országos versenyre. Az országos versenyt hétfőn rendezték, szintén Nagykőrösön. Kevesebb feladat volt, mint a megyei versenyen, és ezenkívül számítógépes feladatokat is meg kellett oldanunk.
– Az országos verseny eredményét lehet már tudni?
– G. N.: Sajnos még nem.
– Hogyan értesültetek erről a versenyről?
– B. Á.: Nekem tavaly Hódi Beáta tanárnő ajánlotta. Elmentem a könyvtárba, érdeklődtem, és mivel nem tűnt nehéznek, jelentkeztem.
– Köszönöm a beszélgetést.

Kitti


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!