Kerthelység

2010. márc 31.

Nyugati négy közé tart az U20-as csapat

Írta: admin Kategória: SPORT

NB/I-B – felnőtt
Négy egymást követő győzelem után igen nehéz sorozat várt az NB-I/B Nyugati csoportjában játszó törökbálinti együttesre, a csoport első négy helyezettje jött sorra. Ráadásul anyagi okok miatt két játékostól, Nagy Viktortól és Bohanek Balázstól meg kellett válnia az ELITE Basketnek, így tovább fiatalodott az addig is rendkívül alacsony átlagéletkorú játékoskeret.

Sajnos a várakozásoknak megfelelően nem sikerült egyik találkozót sem megnyerni, bár a bajnokságot vezető Bonyhád elleni mérkőzésen, háromnegyed részében, idegenben, kimondottan jól játszott a csapat, és Törökbálinton az amerikai idegenlégióssal felálló Nagykanizsa ellen is voltak jó időszakok.
Veszprémben és a bajnoki címvédő Sopron ellen viszont nem volt partiban a gárda.
Bonyhádi KSE–ELITE Basket Törökbálint: 105-80 (35-24, 18-17, 21-21, 31-18)

Csapatunk legjobb pontszerzői: Mo­rav­csik Áron 15, Baross Kristóf 15, Laczka István 14 pont.
A néhány nappal korábban az NB-I/A csoportjának középmezőnyébe tartozó Kecskeméti KSE elleni Magyar Kupa-mérkőzésen csak szoros csatában alulmaradó Bonyhád otthonába látogatott a tovább fiatalodott törökbálinti csapat. A Bonyhád a Nyugati csoport tabelláján élen állva a legerősebb összeállításával fogadta a mieinket.
A 10-0-s hazai vezetés nem sok jót sejtetett. Ezután viszont mintegy harminc percen keresztül egyenrangú ellenfelek küzdelme folyt a pályán, és csak a végén nőtt ismét a különbség.
Tetszetős játékkal, nagyszerűen küzdve csapatunk kivívta a helybéli közönség elismerését is, de a még meglévő tudáskülönbséget nem lehetett küzdéssel teljesen kiegyenlíteni.
ELITE Basket Törökbálint–Kanizsa KK: 86-105 (23-26, 19-28, 16-29, 28-22)
Csaptunk legjobb pontszerzői: Hegedűs Attila 17, Lakits András 15, Moravcsik Áron 12, Spiriev Olivér 11 pont.
Az amúgy is igen erős nagykanizsai csapattal egy „új fiú”, az amerikai Chris Rodgers is Törökbálintra érkezett. Az arizonai egyetem hajdani kiválósága megfordult már (és kiválóan teljesített) az egyik legjobb magyar A csoportos klubcsapatnál, a Körmendnél is, majd Hollandiában, a profi ligában kereste kenyerét. Mivel Amszterdamban némi konfliktusa támadt a vezetőséggel, egy időre szabad listára került, és lecsapott rá a tavaly bajnokságban a negyedik helyen végzett, és az NB-I/A csoporttal kacérkodó kanizsai klub – költségvetésük ezt lehetővé tette.
Nos, ellenük állt ki a mi nem egészen húszéves átlagéletkorú csapatunk, és mondhatjuk, hogy összességében helytállt.
Az első negyedben csak három pont volt a hátrány, és a második negyed első fele is kiegyenlített játékot hozott. A játékrész második felében és a harmadik negyedben azonban elhúzott a vendégcsapat, és eldöntötte a mérkőzést. Ekkor sem zuhant össze azonban a hazai együttes, és az utolsó negyedet még meg is nyerték fiataljaink.
Veszprémi Egyetem–ELITE Basket Törökbálint: 107-73 (27-20, 28-20, 25-15, 27-18)

Csapatunk legjobb pontszerzői: Baross Kristóf 18, Angyal Tamás 11, Spiriev Olivér 10, Bíró Péter 10, Hegedűs Attila 10 pont.
A Veszprém az egyik legerősebb csapat, otthonukban pedig kimondottan jók – ezt tudtuk. Ennek megfelelően jó néhány játékosunknál tele volt a nadrág…
Az első percektől fogva a hazaiak irányították a játékot, alig valamit sikerült megvalósítanunk a tanultakból. A Veszprém simán nyerte a mérkőzést.
ELITE Basket Törökbálint–Soproni MAFC-NYME: 66-93

Csapatunk legjobb pontszerzői: Spiriev Olivér 18, Laczka István 14, Baross Kristóf 10 pont.
Bár titkon reméltük, hogy a bajnoki címvédő Sopron ellen Törökbálinton sikerül bravúrt végrehajtani, de elsősorban a centerek csődje miatt erre esély sem volt. A lepattanók többsége a vendégek magas játékosai kezében landolt, míg a hazai „tornyok” jobbára csak közelről nézték az előadást… Így aztán hiába küzdött megfelelően néhány játékosunk, a csapat nem működött egységként, és ezzel a teljesítménnyel nem lehet sikerre számítani egy ilyen jó csapat ellen. Nem kizárt, hogy egy-két játékos törökbálinti jövőjét illetően elgondolkozik a vezetőség…
Mindenesetre most elsősorban a következő mérkőzésekre kell koncentrálni. Az alapszakaszban még három találkozó vár a törökbálinti együttesre, majd jöhet a rájátszás.

U20
Az U20-as bajnokságban továbbra is jól teljesít a gárda. Újabb négy győzelmet húzott be az ELITE Basket Törökbálint, és így – jelenleg a harmadik helyen állva – jó úton halad a Nyugati csoportban a legjobb négy felé. Ez azért is fontos, mert a csoportok első négy-négy helyezettje játszhat tovább a rájátszásban a legfelső ágon a bajnokság 1–8. helyéért.
A legutóbbi négy mérkőzés eredményei:
Bonyhádi KSE–ELITE Basket Törökbálint: 71-106
ELITE Basket Törökbálint–Kanizsa KK: 130-56
Veszprémi Egyetem–ELITE Basket Törökbálint: 48-122
ELITE Basket Törökbálint–Soproni MAFC-NYME: 129-60

Gyermek korosztály
Két győztes mérkőzést könyvelhetett el februárban az ELITE Basket Törökbálint gyermek csapata. A Pest Megyei Bajnokságban az ötödik helyre rangsorolt Kiskunlacháza otthon játszva sem tudta megszorítani a mieinket, majd a Szigetszentmiklós sem jelentett akadályt.
Az eredmények:
Kiskunlacháza–ELITE Basket Törökbálint: 44-93
ELITE Basket Törökbálint–Szigetszentmiklós: 102-28
Ezzel megerősítettük helyünket a legjobb négy között, és jó esélyünk van a négyes döntőbe kerülésre!

*
Fontos hír az ELITE Basket sportszervezetének életében, hogy Törökbálint Városa együttműködési megállapodást kötött a sportszervezettel. Ezzel lehetővé vált, hogy Törökbálinton folytassa tevékenységét az NB-I/B osztályú kosárlabdacsapat, az U20-as együttes, és biztosított a legifjabbak részére is a kosárlabdázás lehetősége Törökbálinton az ELITE Basket mini és gyermek csapataiban!
Bár felnőtt keretünk igen alacsony átlagéletkorú, és türelem kell a fejlődésükhöz, de számos igen tehetséges játékos, köztük több már a különböző korosztályos magyar válogatottakban is megfordult sportoló is Törökbálinton játszik. Így megvan a lehetőség arra, hogy a létszámot tekintve az ország második legnépszerűbb sportágában egyre szebb eredményeket tudjon felmutatni a jövőben az ELITE Basket Törökbálint.

*
A gyermek és mini csapatokhoz folyamatosan lehet csatlakozni. Az edzések több helyszínen zajlanak, az edzőkkel lehet egyeztetni, hogy hol és mikor a legalkalmasabb a gyermek számára.
Általános információ: 30/289-9650



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!