Kerthelység

2008. jún 30.

Nyaralás – Egyiptom, a csodák világa

Írta: admin Kategória: • Feltöltődés

Az utóbbi években meglehetősen népszerű cél a magyar utazók kö­rében Egyiptom. Ami nem véletlen, hiszen télen-nyáron napfény fogadja a pihenni vágyókat, a Vörös-tenger az egyik legcsodálatosabb tenger, egészen bámulatos víz alatti világgal.

Egyiptomba látogatni felér egy időutazással, hiszen a XXI. század összes vívmánya mellett közvetlenül találkozhatunk a régi korok több ezer éves emlékeivel, és csodálhatjuk az ókori emberek bámulatra méltó teljesítményét, amellyel létrehozták ezeket a mindent kiálló, gyönyörű, monumentális építményeket. Sokféle program várja az ide látogatókat. Aki „csak” strandolni szeretne, egészen bizonyosan nem éri csalódás. Aki azonban ennél aktívabb pihenésre vágyik, szintén megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot, a búvárkodástól kezdve a sivatagi szafarikon át az ókori műemlékek megtekintéséig, a piramisoktól kezdve Luxor gyönyörű templomain át egészen Abu Simbelig. A nagy utazási irodák programajánlatain kívül helyben is kereshetünk búvár- és egyéb túraszervezőket, amelyeket kint élő magyarok alapítottak és működtetnek. Mivel ők évek óta Egyiptomban élnek, helyismeretük és tapasztalataik révén olyan élményekkel is gazdagíthatják nyaralásunkat, amelyeket a kényelmes hotelból nem élhetnénk át.
A http://egyiptomi.buvartars.hu honlapon megismerhetünk egy hosszú évek óta működő túraszervező csapatot, amely a búvártúrákon kívül egyéb izgalmas programokkal, jeep-szafarikkal, városlátogatásokkal is kényezteti utasait. A cég magyar kapcsolattartója és fő túraszervezője Egyiptomban majd 15 éve műveli szakmáját, eredményességét és profizmusát visszatérő vendégei is bizonyítják.
Sok magyar búvár kedves „kis” szafari hajója, mely Egyiptom vizein teljesíti küldetését, a Liliom, amely az idők folyamán számos változáson ment keresztül, és most újjászületett. Nyaralni és merülni vagy a búvárkodás alapjait elsajátítani kiválóan alkalmas.
A programok és a hajó részletes leírása a www.liliomdivers.com honlapon található.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!