Kerthelység

2010. jan 30.

Kétéves lett a Rádió6

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Második születésnapját ünnepelte napokban térségünk vezető rádióadója, a százhalombattai székhelyű Rádió6. A 101,3-as frekvencián fogható rádióról L. Róbert Attila főszerkesztő mesélt a Kerthelység olvasóinak.


– Kétéves lett a Rádió6. Annak idején milyen koncepcióval indítottátok útjára a rádiót? Mennyire sikerült tartani magatokat az elképzeléseitekhez?
– Amikor elkezdtük összerakni a Rádió6-ot, az volt a kérésem a munkatársakhoz, hogy a rádió váltson ki érzelmeket, de ne idegesítsen. Ez nagyon fontos, főleg egy olyan rádiónál, amelyet elsősorban autóban hallgatnak. Ezt egységes zenei arculattal és megfelelő tartalmú szöveg arányával lehet kialakítani. A visszajelzések szerint ez maximálisan sikerült, hiszen a középiskolai végzettségűek körében az előző fél évben az érdi régióban piacvezetők lettünk.
– Mint a térség egyetlen jól működő rádiója, mennyire tartjátok fontosnak, hogy a régió megjelenjen műsoraitokban?
– A Rádió6 évekkel ezelőtt egy, az ugyanezen a frekvencián szóló rádióból alakult át egy tulajdonosi váltást követően. 2007 szeptemberében engem kértek fel, hogy állítsak össze egy ütőképes csapatot és alakítsak ki egy szerethető kereskedelmi rádiót. Akkor is, most is úgy gondolom, hogy az országos adók mellett igény van igényes és profi regionális rádiókra, hiszen akárhogy is nézzük, azért az emberek lokálpatrióták. Igényük van rá, hogy az országos események mellett valaki szóljon a közelebbi lakóhe­lyük kulturális, sport- és közéleti eseményeiről. Ezért kapnak nálunk helyet az országos információk mellett a helyi történések is.
– Mennyire vagytok kapcsolatban Törökbálinttal? Miért hallgassa egy törökbálinti a Rádió6-ot?
– A kapcsolat a város és a rádió között nem olyan régi, viszont annál gyorsabban fejlődik. Törökbálint hihetetlen módon gyarapodik, szépül és a városvezetésnek köszönhetően van koncepciója, hogyan alakuljon egy élhető, kedves városkává. Ehhez szeretnénk a magunk eszközével hozzájárulni, hiszen a rádió az az eszköz, amellyel a lakosság bármiről perceken belül értesülni tud, még akkor is, ha éppen autóban ül. Azt talán kevesen tudják, hogy a 12, 15 és 18 órás hírekben az országos információk mellett kiemelt szerepet kapnak a régió hírei is. Bár a település sajátos domborzati viszonyai miatt a törökbálintiak egyelőre nem mindenhol tudnak minket zavartalanul hallgatni, de remélhetően ezt a problémát a következő évben leküzdjük. Addig is a dél-budapesti régióban az FM 101,3, az észak-budapesti régióban a FM 91,1 frekvencián kívánjuk reggelente elkísérni és a délutáni órákban hazakísérni a hallgatókat.
– Születésnapi ajándékként új sugárzási frekvenciát kaptatok. Pontosan mit jelent ez?
– A hallgatók közül sokan bombáztak minket azzal, hogy beérve Budapestre már nem mindenhol tudnak minket hallgatni. Ezt a problémát kívántuk orvosolni úgy, hogy december 11-étől az északi részen a 91,1 frekvencián is hallgathatnak minket.
– Mennyiben befolyásolták a hallgatottságotokat az elmúlt hetek rádiós ügyei?
– Erre hadd feleljek egy nem reprezentatív felmérés adataival, amely a rádiosside-n jelent meg és szó szerint ezt tartalmazta: 25 volt Sláger-hallgatót meginterjúvolva kettőnek tetszik a NeoFM, 16-an Juventust, hárman Rádió6-ot, ketten Rádió1-et, ketten Class FM-et hallgatnak november 18-a óta. Úgy gondolom, ez igenis pozitív visszajelzés arra, hogy helyes úton járunk, vagyis a hallgatók egyre nagyobb százalékban választanak minket, és nem csak a régióból.

N.G.
Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!