Kerthelység

2010. jan 30.

Értő kezekben a helyi fociutánpótlás

Írta: admin Kategória: SPORT

Kocsis Zoltán két évvel ezelőtt költözött ki családjával Törökbálintra és szerette volna, ha fia, aki addig a Vasas utánpótláscsapatában focizott, a településen folytatja a labda kergetését.

Sajnos azt kellett tapasztalnia, hogy városunkban nincs megfelelő szintű utánpótlásképzés, és bár átvihette volna gyermekét egy szomszédos településre játszani, több szülőtársa biztatásra úgy döntött, kezébe veszi a dolgokat és megszervezi településünkön a professzionális szintű utánpótlás-nevelést. Kocsis nem sportszakember, fiatalabb korábban a Budapest bajnokságban és megyei bajnokságban is focizott. Ő egy lelkes sportszerető polgár, aki sikeres vállalkozásának köszönhetően elegendő tőkével rendelkezett, hogy a szülők és támogatók segítségével letegye az egyesület alapjait, amelynek a T-Bálint Labdarúgó Akadémia Sport Egyesület nevet adták. Idecsábították Véber Miklóst, nemzetközi licences utánpótlásedzőt, Vámos Józsefet, Polovics Istvánt, ezenkívül megnyerték edzőnek a Törökbálinti Futball Club edzőjét, Szoboszlai Istvánt. Az egyesületbe, amelyben közel 80 gyermek focizik, jelenleg ovis kortól 13 éves korig várják a gyermekeket, akikből, az egyesület és a TTC Labdarúgó Szakosztálya közötti szerződés értelmében, a település első számú focicsapatának utánpótlás-játékosai kerülnek ki. Az utánpótlás-nevelés az NB III-as csapatnak is fontos, hiszen a szabályok szerint az ebben az osztályban focizó csapatnak kötelező játszatnia csapatot U7-es, U9-es és U11-es bajnokságban. Bár az egyesület fiatal, de már most elmondhatják magukról, hogy igen kiemelkedő eredményeket értek el a korosztályos bajnokságokban.
Az egyesület már a jövőre is gondol. Elsőként szeretnének pályázatokat benyújtani a település önkormányzatához, hogy az eddigi kiadásaikat – terembérlet, felszerelések, útiköltség – ne saját zsebből kelljen finanszírozni. Szeretnék, ha fel tudnának építeni egy saját csarnokot, ahol rosszabb időben is lehet játszani, ezt akár az Alsóerdősor utcai pálya mögé is fel lehetne állítani. Hosszabb távú tervük egy önálló akadémia, egy olyan sportbázis létrehozása a fiatalok számára, ahol a sportolás mellett tanulni is lehet. Terveik megvalósításához szívesen várják támogatók jelentkezését.
Az egyesület minden focizni vágyó fiatalt vár a csapatokba, érdeklődni a www.tbalint.hu oldalon lehet. Akik pedig a legifjabb focistákat szeretné élőben megnézni, látogasson el február 27–28-án 8 órától a Bálint Márton iskolába, ahol korosztályos focikupát szervez az egyesület.

N.G.
Tags: ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!