Kerthelység

2009. dec 31.

Zene, zene, zene…

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A 15 éves jubileumát ünneplő Szőnyi Erzsébet Zeneiskola növendékei és tanárai több nagy sikerű koncertet adtak az ősz folyamán. Az iskola születésnapját nagyszabású ünnepi hangversennyel tették emlékezetessé, amelyen együtt szerepeltek az oktatók és a legtehetségesebb növendékek.

Az emlékezetes eseményt Babcsán Bence klarinét szakos növendék egész estés koncertje követte.
Mint azt Tihanyi Gellért tanár úrtól megtudtuk, Bence a középiskola mellett is szorgalmasan folytatja tovább zenei tanulmányait. A koncert hallgatói meg is tapasztalhatták, hogy nem is akármilyen eredménnyel. Szőnyi Erzsébet tanárnő, a zeneiskola névadója, aki jelenlétével ismét megtisztelte Bence koncertjét, nagy elismeréssel szólt a hallottakról. Azt mondta, akár vizsgakoncertnek is beillett volna a produkció, amit Bence és a közreműködő művészek (Bencze Mariann, brácsa, Szegvári Júlia, ének, Feleki László, zongora, Tihanyi Gellért, klarinét, Madarász József, gitár) bemutattak ezen az estén.
Nógrádi Péter tanár úr szerzeményeit is több alkalommal hallhatta a közönség, ezekben a hetekben. A Roland Székház Auditóriumában december 3-án Szerenád zongoratrióra című darabját szólaltatták meg (Schuster Andrea, hegedű, Jaroslava Simonova, cselló, Horváth Ildikó, zongora)
Egy nappal később a budaörsi városháza dísztermében a Vivart Budaörsi Sinfonietta kamarazenekari estjének keretében Nógrádi tanár úr Partita vonósokra című műve Albinoni és Haydn műveivel egy sorban szólalt meg. A zenekart Török Géza, a Magyar Állami Operaház karmestere vezényelte.
Természetesen megtartották a minden évben karácsony előtt sorra kerülő növendékhangversenyt is, ahol a zeneiskolában tanuló összes zenészpalánta bemutathatta tudományát a hallgatóknak.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!