Kerthelység

2008. jún 30.

Elbúcsúztak az óvodájuktól

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Sommerfest und Übernachtung

Május utolsó hétvégéjén rendezte a Sommerfestet, azaz az évzáró ünnepséget, valamint a „nagyok” búcsúztatását az Ein Herz für Kinder Csupaszív Kétnyelvű Német Óvoda. A gyerekeknél már csak a szülők és a nagyszülők várták izgatottabban a nagy napot, hiszen a gyerekek lélegzetelállító műsort adtak elő minden évben.

Kicsik és nagyok közösen énekeltek, verseltek és táncoltak. Medárdkor szokatlan ragyogó napsütéses időben közel kétórás programmal rukkoltak elő a kis fellépők és az óvó nénik. A műsorba természetesen belefért az iskolába készülők kedves búcsúztatása, amit a Zuckertüte kiosztásával és a sok-sok lufi égbe eresztésével tettek emlékezetessé az óvoda dolgozói.
Az Ein Herz für Kinder Csupaszív Kétnyelvű Német Óvodában az a kedves szokás év végén, hogy az iskolába készülő „nagyok” a Sommerfest utáni nap éjszaka bent alhatnak az oviban.
Kalandosnak ígérkezett az este, már napokkal előbb készültek az óvó nénik. Este hattól érkeztek a gyerekek, pizsamával a hónuk alatt. Az este első részében indiánjelmezeket barkácsoltak és nevet választottak a kalandozók. Majd indiándalokat és rigmusokat énekeltek, természetesen a Messzelátó Sas Nagyfőnök és a Fehér Szarvas Varázsló sem hiányozhatott a szereplésből. A vacsora is indiánhangulatban telt el, aminek a végén elrabolták a Messzelátó Sas Nagyfőnök leányát, Sugárzó Napot (az egyik óvó nénit). Őt nem messze, a Walla téren találták meg kalandos nyomkövetés végén a kis indiánok, akik az izgalmakkal teli programok után nagyon elfáradtak, és hamar mély álomba merültek. Talán tovább álmodva az est történéseit, reggel frissen ébredtek. Az estet remélhetőleg felnőve sem fogják elfelejteni, szeretettel gondolnak majd vissza óvodás éveikre, az óvó nénikre és a dajkákra.

st


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!